İçme suyu hattı çalışmasında göçük: Üç işçi hayatını kaybetti

Aydın’da içme suyu isale hattı çalışmaları sırasında toprak altındaki dev su borusu patladı, dört işçi oluşan göçüğün altında kaldı. Bir işçinin yaralı kurtarıldığı felakette 3 işçi yaşamını yitirdi.

Gündem 15 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bir kağıt fabrikasında üç gündür söndürülemeyen yangınla boğuşan Aydın dün bir felakete daha sahne oldu.

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki altyapı çalışması işçilere mezar oldu.

Olay saat 16.00 sıralarında Yeşil Mahalle’de meydana geldi. Kanal yolunda DSİ’ye ait içme suyu hattı için boru döşeme işleminin yapıldığı çalışma sırasında göçük meydana geldi. Olay sırasında taşeron firmanın dört işçisi toprak yığını altında kaldı. Diğer işçiler kendi imkanları ile arkadaşlarını kurtarmak için çabalarken bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Borunun neden patladığı incelenecek

Göçük altında kalan işçilerden Celal Yıldırım, Ramazan Okul, Bursuk Şehmuz hayatını kaybetti, H.D. isimli işçi yaralı olarak kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri Nazilli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat “DSİ içme suyu projesi çalışmasında bir göçük var. Boru patlayınca göçük oluyor. Üç vefat var, bir kişi kurtarıldı” açıklamasını yaptı.

Borunun nasıl ve neden patladığı, çalışmaların iş güvenliği gözetilerek yapılıp yapılmadığı da incelenecek.

Su kanalı çalışmasında göçük: 2 işçi öldü, 1’i son anda kurtulduSu kanalı çalışmasında göçük: 2 işçi öldü, 1’i son anda kurtuldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.