İki aydır havalimanında yaşayan İranlı akademisyen geri gönderme merkezine götürüldü

İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, ülkesine dönmek istemedi ama Kanada'daki oturumu da bitti. Vize alamayan akademisyen iki ay İstanbul Havalimanı'nda yaşadı. Haber yayıldıktan sonra akademisyen Silivri Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

Gündem 16 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani'nin durumu Tom Hanks'in başrolünü oynadığı Terminal filmini akıllara getirdi.

Kanada’nın Toronto kentinde hayatını sürdüren İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani ülkesine dönmüştü. Buradan Kanada’ya yeniden gitmek için vize başvurusu yapan akademisyen ret cevabı almıştı. O da bunun üzerine Ocak ayında Gürbulak Sınır Kapısından Türkiye’ye girmiş ardından da Kanada’ya yeniden vize başvurusu yapmak için Ankara’ya gitmişti.

Dr. Kaviani yaklaşık 2 ay boyunca İstanbul Havalimanında hayatını sürdürdü.

İranlı akademisyen Ankara’da da ret cevabı alınca yeniden İstanbul Havalimanı’na gelmişti ve burada kalmaya başlamıştı. Dr. Shiva Kaviani’nin iki aydır bu havalimanında kalması çok duyulunca havalimanı polisi, İl Göç Müdürlüğüyle irtibata geçti. Yapılan görüşmeler sonrasında İranlı Dr. Shiva Kaviani, işlemlerinin tamamlanması için İl Göç Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İranlı akademisyen işlemleri tamamlanana kadar Silivri’deki Geri Gönderme Merkezinde kalacak.

Hindistan'da Müslüman mültecilere hızlı vatandaşlık yokHindistan’da Müslüman mültecilere hızlı vatandaşlık yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.