İki günde üç kadın cinayeti: Katiller yine tanıdık erkekler

İki günde üç kadın daha erkek şiddeti yüzünden yaşama veda etti. İkisi İzmir'de biri Mersin'de öldürülen kadınların üçünün de katili evli olduğu erkekler.

Gündem 23 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kadın cinayetlerine karşı eylem.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Mayıs ayı raporunu yayımlamış ve 40 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü duyurmuştu. Bununla birlikte 20 kadının ölümü de kayıtlara ‘şüpheli’ olarak geçti. Haziran ayına geldiğimizde kadın cinayetleri yine devam etti ve sadece iki gün içinde üç kadın eşi ya da eski eşi tarafından katledildi. Bu sayı sadece basına yansıyan kısmı.

Bunlardan biri Fatma Kahraman’dı. Fatma 31 yaşındaydı ve İzmir’de yaşıyordu, 32 yaşındaki Rıdvan Kahraman ile evliydi. Ancak bir süre önce eşini terk edip ablasının evine yerleşti. Dün gece saatlerindeyse Rıdvan Kahraman, Fatma’yı konuşma bahanesiyle dışarı çağırdı. Fatma dışarı çıkar çıkmaz da yanında getirdiği tabancayla üç el ateş edip kaçtı. Silah sesini Fatma’nın yakınları duydu, hemen dışarı çıktı. Ama Fatma başına isabet eden kurşunlar yüzünden yerde yatıyordu. Durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdiler. Sağlık ekipleri ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı Fatma’yı ama genç kadın hayata tutunamadı.

Rıdvan Kahraman (solda), Fatma Kahraman (sağda).

Rıdvan Kahraman da bu sırada sosyal medya hesabından ailesinin fotoğrafını koyup, Uygar Doğanay’ın şarkısının, ‘Sevdan bitti, kibriti çaktım, bir ateş yaktım. Dönmem artık geriye, gemileri yaktım mürettebatıyla birlikte bir şey kalmadı geriye’ sözleriyle paylaşıyordu. Birkaç saat sonra yakalandı, gözaltına alındı.

Defalarca bıçakladı

Yine İzmir’de dün gece saatlerinde bir kadın cinayeti daha işlendi. Konak’ta yaşayan 33 yaşındaki Gülsüm, 38 yaşındaki eşi S.M. ile boşanma aşamasındaydı ve bir çocukları vardı. Aynı evde kalıyorlardı, dün kavga ettiler. Kavga sırasında S.M. eline geçirdiği bıçakla Gülsüm’ü kalbinden, karın boşluğundan ve sırtından çok defa bıçakladı. Daha sonra da kaçtı. Sesleri komşular duymuştu, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdiler. Bunun ardından adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı ama buradaki tüm müdahalelere rağmen o da hayata tutunamadı. Gülsüm M.’ün cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan S.M. aranıyor.

Cezaevinden çıkıp öldürdü

20 Haziran’da da bir kadın cinayeti işlendi. Bu kez Mersin’de. 26 yaşındaki Seher Aktekin, 30 yaşındaki Bekir Aktekin’le evliydi. Bekir Aktekin ailesine şiddet uyguluyordu. Geçen sene de 11 yaşındaki oğlunu dövdüğü için altı ay cezaevinde kalmıştı. Seher de onun işkencesinden kurtulmak için uzaklaştırma kararı aldırıyordu. Daha önce üç kere bu karardan aldırmıştı. Bekir Aktekin nedenini henüz öğrenemedik ama bu yıl da cezaevine girmişti. Hapishaneden çıkalı altı gün olmuştu, ailesinin yanına gelmişti. 20 Haziran’da da Seher’le birlikte babasının bekçilik yaptığı portakal bahçesine götürdü.

Bekir Aktekin (solda), Seher Aktekin (sağda).

Seher burada bir süre ailesiyle sohbet etti, kahvaltı hazırlamak için mutfağa gidiyordu ki Bekir Aktekin arkasında belirdi, elinde pompalı tüfek vardı. Silahı kadına doğrultup ateş etti. Genç kadın kanlar içinde yere yığıldı, haber verilmesiyle sağlık ekipleri geldi ama Seher çoktan yaşama veda etmişti. Seher Aktekin’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınıp, toprağa verildi. Bekir Aktekin ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir kadın cinayeti daha: Boşanma aşamasındaki eşini makasla öldürdüBir kadın cinayeti daha: Boşanma aşamasındaki eşini makasla öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.