İki Suriyeli öldürülmüştü: Önce hikaye anlattı, sonra itirafçı oldu

Kayseri'de ölü bulunan iki Suriyeli kardeşin soruşturmasında sekiz kişi tutuklanmıştı ve onlar da Suriyeliydi, hepsi suçlamaları reddetmişti. Ancak tetiği çektiği belirlenen bir kişi cezaevinde emniyette anlattıklarından çok farklı ifade verdi.

Gündem 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Geçen yıl 24 kasımda Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bir evde iki kişi ölü bulunmuştu. Ölenler Suriyeli Ahmed ile kardeşi Muhammed Alhalaf’tı ve tüfekle vurulmuşlardı. Silah seslerini duyanların haber vermesiyle gelen polisler tespit ettikleri dört şüpheliyi operasyonla yakalamış gözaltına almıştı. İki kişiyi Hüseyin El Hammud öldürmüştü. Abdul Hamid Alhıs ile cinayet şüphelisi Hüseyin El Hammud ve kardeşi Beşşar El Hammud tutuklanmış, U.H. ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Soruşturma bu tutuklamalardan sonra derinleşti ve iki ayrı operasyon daha yapıldı. İlk operasyonda İsmail O., Muhammed El H. ve Bilal O., diğer operasyonda ise Eymed İ. ve Ahmad A. yakalandı. Beş şüpheli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı, cinayet şüphesiyle tutuklu olanların sayısı sekize çıktı.

İki kardeş neden öldürülmüştü peki?

Tetiği çektiği belirlenen Hüseyin El Hammud emniyette şöyle anlattı: Kardeşi Beşşar ile yaklaşık bir aydır Abdulhamit Alhıs’ın evinde misafir kalıyorlardı. Cinayet günü tutuklulardan Bilal’in telefonu çaldı ve ölen iki kardeşin de aralarında olduğu dört kişi aramanın ardından eve geldi. Ceplerinde bıçak vardı ama Hüseyin El Hammud kavga çıkana kadar  bunu görmemişti. Gelen dört kişiyle Bilal başka odaya geçtiler, ama kavga sesleri duyunca El Hammud da yanlarına gitti. Araya girdiğinde ellerinde bıçak olduğunu gördü Hüseyin El Hammud ve yaralandı. Bu sırada Bilal de önce yere doğru, sonra da eve gelenlerden birine ateş etti. Hüseyin El Hammud ve kardeşi Beşşar korkup aşağıya indiklerinde yukarıdan hala iki üç el daha ateş sesi geliyordu. Kendisinde silah olmadığını, vuranı da görmediğini savundu Hüseyin El Hammud.

Bu ifadenin ardından cezaevine gönderilen Hüseyin El Hammud savcıya bir mektup yazdı ve itirafçı olmak istediğini söyleyerek yeni ifade verdi. Bu kez üç yıldır uyuşturucu kullandığını, olaydan iki gün önce de öldürülen Muhammed’den 150 liraya uyuşturucu aldığını anlattı El Hammud. Bunun parasını ödemediğini, bu nedenle de Muhammed’in arayarak “150 TL bin TL oldu” diyerek küfür ettiğini söyledi El Hammud ve devamını şöyle anlattı:

“15 dakika sonra eve 5-6 kişi geldi. Beni dövmeye başladılar. Öldürecekler diye korktum. Tüfek ile bir el ateş ettim. Ama korkmadılar. Üzerime gelmeye devam ettiler. İki el daha ateş ettim. Sonra korkumdan olay yerinden kaçtım. ‘Parayı vermezsen seni keseceğiz’ demişlerdi. Daha önce korktuğum için farklı ifade verdim.”

Olayla ilgili soruşturma sürüyor, dava günü henüz belli değil.

Suriyeli üç işçiyi yakarak öldürdüğünü itiraf etmişti, cinayeti bir yıl planlamışSuriyeli üç işçiyi yakarak öldürdüğünü itiraf etmişti, cinayeti bir yıl planlamış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.