İmamoğlu depremzedeleri ziyaret etti: Bizim başımız, siz yuvanıza geçince yerden kalkacak

İBB Başkanı İmamoğlu Adıyaman'da depremzedelerin kaldığı konteyner kenti ziyaret etti. Burada depremzedelerle konuşan İmamoğlu 'Bizim başımız siz yuvalarınıza geçtiğinizde yerden kalkacak' dedi.

Gündem 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Ekrem İmamoğlu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) encümen toplantısına katılmak için gittiği Adıyaman’da temaslarda bulundu. Adıyaman ziyaretinin ikinci gününde Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile birlikte konteyner kente giderek depremzede vatandaşlarla görüşen İmamoğlu Küçük ailesinin kahvaltı sofrasına misafir oldu. Burada “Bu işin Adıyaman’ı yok. Yani Adıyaman, eşittir Türkiye. Büyük bir yıkım yedik. Hep beraber büyük acı yaşadık. Tabii siz, esas bu acının göbeğindeki insanlarsınız. Atasözünü değiştirmek zorundayız, ‘ateş düştüğü yeri yakar’ yok, hepimizi yakacak. Hep beraber ayağa kalkacağız. Milletimiz bu konuda buna hazırdır. Yeter ki sağlıklı koşullar oluşsun. Bu işin hükümeti, belediyesi, A partisi, B partisi yok. Ben diyorum ki ‘Geleceğiz bir araya, konuşacağız, aynı şeyi paylaşacağız.’ İnşallah sizleri, bu güzel adamları ayağa kaldıracağız. Onlar da geleceğe daha umutla bakacak. Bu, yaşanmaması gereken bir şeydi ama yaşadık. Yani evlerimizi iyi yapamadık, binalarımızı iyi yapamadık. Yapamadık yani. Beceremedik. Bu bizim büyük bir hatamız, milletçe bir eksiğimiz. Ama şimdi önümüze sağlam ve güçlü bakacağız. Sizlerle, güzel ailelerimizle beraber, hanımefendilerin, çocukların, gençlerin hayata dönük emeklerinin karşılık bulduğu ortamlar var edeceğiz. Başaracağız yani. Sonuçta bizim bakışımız bu” dedi.

Konteyner kentte yaşayan bir depremzede eşinin kanser hastası olduğunu söyledi, evlerinin yerle bir olduğunu, hiçbir şeylerinin kalmadığını anlattı. Konteynerde yaşayamadıklarını anlatan depremzede çifte İmamoğlu kendileriyle özel ilgileneceklerini söyledi, bir doktorunun kendilerini arayacağını söyledi.

İmamoğlu konteyner kent ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten depremzede vatandaşlara ”Ben de sizlerle bir arada olmaktan o kadar mutluyum ki. Hep olacağız ama. Bizim başımız ne zaman ayağa kalkacak biliyor musunuz? Sizler yuvalarınıza geçtiniz, çoluğunuz-çocuğunuz güvendesiniz, biz o zaman başımızı kaldıracağız. Biz o zamana kadar sizinle beraber burada olacağız. Biz varız. Çocuklarımızı okutacağız, hayata tutunacaklar” diye hitap etti.

Bir vatandaş ”İnanın ki bugün buraya geldiniz, iyi bir moral verdiniz. Her zaman bekliyoruz. Görüyorsunuz halimizi, burası yaşanılacak gibi değil. Burada çocuklarımızla öyle bir direniyoruz ki. Depremde o kadar çekmemize rağmen geçen sene çocuklarımız tıp fakültesini kazandı” dedi.

Soylu, İmamoğlu ve İBB'li yetkililer hakkında soruşturma izni vermişti: Danıştay noktayı koyduSoylu, İmamoğlu ve İBB’li yetkililer hakkında soruşturma izni vermişti: Danıştay noktayı koydu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.