İmamoğlu’ndan TÜSİAD’a ziyaret: Öneri, eleştiri ve birçok duygularını not aldık

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ı ziyaret etti. İmamoğlu “Kendilerinden bize aktarılan öneri, eleştiri ve birçok duygularını not aldık. Güzel bir bilgi alışverişi oldu” dedi.

Gündem 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ı ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney ile birlikte TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ı ziyaret etti. Beyoğlu’nda dernek merkezinde gerçekleştirilen yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından İmamoğlu ve Orhan Turan açıklama yaptı.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan İstanbul ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek ziyareti için İmamoğlu’na teşekkür etti.

İBB Başkanı İmamoğlu “Kendilerinden bize aktarılan öneri, eleştiri ve  birçok duygularını not aldık. Güzel bir bilgi alışverişi oldu” dedi.

‘5 yılın özetini anlattık’

İmamoğlu şunları söyledi:

“İstanbul yerel seçimleri öncesinde İstanbul’un her noktasına ulaşmak ve buluşma gayreti içerisindeyiz. Kentin her noktasına erişirken elbette ki şehrimizin aynı zamanda dinamik yapısının, güçlü organizasyonları, güçlü kuruluşları var. İş dünyası da bu anlamda çok güçlü sivil toplum kuruluşlarına sahip. TÜSİAD da onlardan birisi. Kendilerine yerel seçimdeki süreçte bizlerin nasıl bir hazırlık içinde olduğumuzu ve 5 yılın minik bir özeti ile sonraki yıllara dair düşüncelerimizi aktardık. Kendilerinden bize aktarılan öneri, eleştiri ve  birçok duygularını not aldık. Güzel bir bilgi alışverişi oldu. Biz  zaten İstanbul’umuzun bu beş yıllık görev dönemimizde her kuruluşuyla, her kurumuyla mümkün olduğu kadar maksimum etkili diyalog içerisinde olma gayretindeydik. Ve bunu başardık. Özellikle iş dünyasıyla, İstanbul Planlama Ajansı üzerinden kurduğumuz platformlarla  çok verimli çalışmalar yaptık. Bugün bunun faydasını görüyoruz. İstanbul’un hangi kuruluşuyla otursak mutlak sağlıklı bir  arşive ve hafızaya sahibiz. Bundan sonra bu etkileşimi, bu işbirliği zeminini demokratik bir kent var etme konusunda kentin her aşamasıyla, her kademesiyle, her katmanıyla bir uzlaşma içerisinde kentin yönetime olan belediyenin aynı zamanda kentliye ait olduğu hissini en güçlü şekilde verecek çalışmaları da yapıyor olacağız. Kadim kuruluş TÜSİAD’ı bu anlamda en etkili yerde elbette her zaman görmek  istiyoruz. Sayın başkan ve heyeti bu konuda işbirliğine açıktı. Bundan sonra da inşallah görevimize  dönük 5 yılı  daha elde ettiğimizde daha yukarı seviyelere taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

İmamoğlu AK Partili belediye başkanı ve CHP'nin adayı ile otopark açtıİmamoğlu AK Partili belediye başkanı ve CHP’nin adayı ile otopark açtı

İmamoğlu’ndan Kurum’a kreş yanıtı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugünkü programında ayrıca toplu açılış töreni vardı.

Yuvamız İstanbul Kreşleri Toplu Açılış Töreni ile İstanbul’da 11 yeni kreş açıldı.

İmamoğlu, 11 ilçede 11 kreşin daha açıldığını ve bu projeyi çok önemsediklerini belirtti.

Rakibi Murat Kurum’un kreş vaadini eleştiren İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bizden önce 25 yıl boyunca İstanbul’a tek bir kreş bile açmayan yönetim, sıfırdan başlayacakmış gibi kreş açmayı en önemli vaatlerinden birisi olarak dile getiriyor. Ben buna seviniyorum. Bunun bir mega proje olduğunu anlayabilmişler. Böylesine bir hizmeti hiç gündemine olmayan bir kısım adayların bile gündemine dahil etmekten mutlu oluyoruz. Biz 2019 yılında bu kreş vaadimizi söylediğimizde hafife aldıklarını lütfen hatırlayın. Zannettiler k; Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları, bunu vaadedecekler sonra da unutacaklar. Biz samimiyiz. Onlar gibi 25 yıl unutup, bugün seçimden önce ‘-ceğiz, cağız’ demiyoruz. Biz söyledik, yaptık. Mart ayı itibariyle 100’ü aşkın kreş İstanbul’da hizmet veriyor olacak. Kapasiteyi böylesi bir sayıya çıkarmak bizim için önemli.”

Cumhur İttifakı’nın İBB Adayı Murat Kurum, kreş vaadiyle ilgili şunları söylemişti:

“Her mahalleye çocuklarımız için kreş hizmeti götüreceğimiz, tüm gece emekçilerimiz için 7/24 nöbetçi kreş hizmeti getiriyoruz. 0-4 yaşı değiştiriyoruz. Yaşı 0-6 olan çocuğu bulunan annelere de ücretsiz kart getiriyoruz. Babalara da ücretsiz taşıma sözü veriyoruz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.