‘İntihar senaryosunu’ adli tıp çökertti: ‘Sol elini kullanması gerekirdi’

Kalbinden bıçaklanarak öldürülen Elif Sinan’ın davasında katilin ‘intihar senaryosu’ adli tıp raporuyla çöktü. Yargıtay genç kızın sevgilisi sanık Tuğrul Akan’a “kasten öldürme” suçundan verilen müebbet hapis cezasını onadı.

Gündem 16 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Katil Tuğrul Akan ve Elif Sinan

Kırıkkale Üniversitesi son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Elif Sinan ile 27 yaşındaki Tuğrul Akan’ın duygusal birlikteliği vardı. Genç kız bir yandan okurken bir yandan da kafede garson olarak çalışıyordu. Akan 3 Ağustos 2021’de Elif Sinan’ın çalıştığı işyerine gitti. Çift burada bir süre konuştuktan sonra genç kız ağlayarak ayrıldı. Taksiyle evine döndü. İki sevgili evde buluştu. İddiaya göre Akan eve girdikten sonra “ayrılmak istediğini” söyleyerek eşyalarını topladı. Ancak genç kız ayrılmak istemediğini söyledi. İki sevgili araçta buluştu. Araç içinde devam eden tartışmada Elif kalbinden bıçaklandı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Akan ifadesinde olay günü genç kızın bir arkadaşına iltifatta bulunması nedeniyle tartıştıklarını, bunun için ayrılmak istediğini, Elif Sinan’ın “Sensiz yaşamamam” diyerek mutfaktan bıçak alarak kendini öldürmek istediğini, evdeki bütün bıçakları toplayarak arabaya getirdiğini iddia etti. Akan “Elif belindeki bıçağı çıkardı. Aniden sağ elindeki bıçağı kalbine sapladı” dedi.

Konteynerdeki ceset vahşetinde cinayet aleti ortaya çıktı: Baltada kurbanın DNA örneği varKonteynerdeki ceset vahşetinde cinayet aleti ortaya çıktı: Baltada kurbanın DNA örneği var

Senaryo gibi savunmayla serbest dolaştı

Savunmasını inandırıcı bulan savcılık şüpheli hakkında tutuklama talebinde bile bulunmadı. Elif’in  “ölü muayene tutanağı”na da ölüm nedeni “intihar” olarak yazıldı. Şüpheli 10 ay serbest dolaştı.

Savcılık genç kızın ölümünden yaklaşık yedi ay sonra iddianame düzenleyerek olayın intihar değil cinayet olduğunu belirtti.

İlk duruşma olaydan 10 ay sonra 18 Mayıs 2022’de yapıldı. Mahkeme ilk duruşmada tutuklanan Akan’a “kasten öldürme” suçundan müebbet verdi. Ailenin avukatı İbrahim Yılmaz sanığa verilen cezanın Yargıtay’ca da onandığına dikkat çekerek “Sanık yaklaşık 10 ay serbest dolaşmıştı. Savcılık müebbet hapis cezası alma ihtimali olan şüpheliyi tutuklamayarak son derece büyük risk almış ve devam eden soruşturmada toplanmayan delillerin karartılabilmesi ihtimalini görmezden gelmişti” dedi.

Mahkeme gerekçeli kararında olay yerinden bulunan bıçaklarda genç kızın parmak izinin bulunmadığını, sadece sanığın parmak izinin tespit edildiğini belirtti. Sanığın savunmasında Elif’in sağ eliyle kendisini kalbinden bıçakladığını ileri sürdüğü hatırlatılan kararda “bu haliyle maktulün kendini yaralayıp sonra bıçağı vücudundan çıkarmasının beklenemeyeceği” anlatıldı. Kararda Adli Tıp Kurumu’nun raporunda bıçağın giriş-çıkış izlerine göre Elif Sinan’ın bıçağı kalbine kendisinin saplaması halinde sol elini kullanması gerektiği, oysa baskın elinin sağ eli olduğu belirtildi. Kararın temyiz incelemesi Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından yapıldı. Daire yerel mahkemenin verdiği mahkûmiyet hükmünün onanmasına karar verdi.

Başından vurularak öldürülmüştü: 15 yıllık cinayet dosyasında tutuklamaBaşından vurularak öldürülmüştü: 15 yıllık cinayet dosyasında tutuklama

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.