Suç makinesi cezaevinden izinli çıktı; ailesini katledip intihar etti

20 suç kaydı olmasına rağmen cezaevinden ‘izinli’ olarak çıkan Uğur Falay’ın izni dün bitti, ancak cezaevine dönmedi. Falay’ın bir gün önce annesini ve kız kardeşini katlettikten sonra camide intihar ettiği öğrenildi.

Gündem 26 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul’da Tophane’deki tarihi Nusretiye Camii’nde yaşanan bir intihar, döndü dolaştı  mahkûmların cezaevinden izinli çıkması prosedürünü sorgulattı.

İstanbul’da GalataPort’un dibinde, Tophane semtinde yer alan tarihi Nusretiye Cami’sinde dün bir intihar vakası yaşandı. Olayın arkasında ise daha büyük bir trajedi vardı.

Sabah saatlerinde camide silahla canına kıyan 35 yaşındaki Uğur Falay’ın hapishaneden izinle çıktığı ve intiharından saatler önce de ailesinini katlettiği öğrenildi.

Yaralama, yankesicilik, uyuşturucu, hırsızlık…

Yankesicilik, uyuşturucu madde kullanımı, kasten yaralama, hırsızlık gibi suçlardan toplam 20 suç kaydı olduğu öğrenilen Falay’ın cezaevinden izinli çıktığı ve aslında izninin önceki gün bittiği belirlendi. Falay’ın annesi ve kız kardeşinin Bahçelievler’de yaşadığı Hürriyet Mahallesi Gülnihal Sokak’taki evine gelen polis ekipleri içeri girdiklerinde Hüsna Falay(58) ve kız kardeşi İrem Falay(21)’ın cansız bedenleriyle karşılaştı. Anne kızın silahla vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Yine bir ruhsatsız silah

Anne kızın cesetleri yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği “İntihar mahallinde ve evde bulunan boş kovanlarda yapılan ön incelemeler sonucunda intihar olayıyla iki kadının öldürülmesi olayında aynı silahın kullanıldığı sonucuna varılmıştır. 7.65 çapında tabancanın kullanıldığı her iki olayın oluş şekli kriminal incelemenin ardından netlik kazanacaktır” açıklaması yaptı. Açıklamada olayda kullanılan tabancanın da ruhsatsız olduğu belirtildi.

İki çocukluk arkadaşı, bir ceset... Serin kanlı cinayetin düğümü araç bagajında çözüldüİki çocukluk arkadaşı, bir ceset… Serin kanlı cinayetin düğümü araç bagajında çözüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.