İsmailağa liderinin yeğenine ‘Hamas’ soruşturması

“Hamas’ın Filistin’de yaptığını biz de Türkiye’de yapmak zorundayız” diyen İsmailağa cemaatinin ölen liderinin yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Cemaatte bir süre taht savaşı veren 'Cüppeli Ahmet' de tepki gösterdi.

Gündem 25 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İsmailağa cemaatinin ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu’nun iki gün önceki videosu sosyal medyada infial yaratmış, “terör tehdidi mi?” sorularının gündeme gelmesine yol açmıştı.

İsrail’in Filistin saldırılarına ilişkin açıklama yapan Ustaosmanoğlu videosunda “Hamas’ın Filistin’de yaptığını biz Türkiye’de yapmak zorundayız. Biz şu an itibarıyla eğer vakti zamanı iyi değerlendirebilirsek Türkiye’de bir devrimin olmaması için hiçbir sebep yok. Vallahi de billahi de tallahi de zafere az kaldı” demişti.

Gerekçe: Suç işlemeye tahrik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan ve Saadettin Ustaosmanoğlu’na ait olduğu belirtilen video içeriğinde sarf edilen sözleri nedeniyle Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında “Suç işlemeye tahrik” suçundan resen soruşturma başlattı.

Cüppeli Ahmet de fırsatı yakaladı

Cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu öldükten sonra adı öne çıkan isimlerden Cüppeli Ahmet lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü de, Ustaosmanoğlu’nun soruşturma konusu paylaşımına sosyal medya üzerinden tepki verdi:

“Değil Müslüman hiçbir akıl sahibi Türk askerini ve polisini Yahûdî ile eş tutan birine prim vermez. “Ustaosmanoğlu” soyadını kullanarak herhangi bir açıklama yapan kişi veya kişilerin Mahmud Efendi Hazretlerimizin akrabâsı olması aslâ kimseyi etkilemesin. Zîrâ esâs olan kişinin kimliği değil ne yolda olduğu ve nereye dâvet ettiğidir. Bu konuda canlı yayında yapmış olduğum reddiye konuşması inşâallâh yarın kamuoyuyla paylaşılacaktır. Mutlaka insanlara ulaştıralım ki hiçbir Müslümân bu gibi iç savaş çığırtkanlarına kapılıp da dünyâ ve âhiret zararına uğramasın.”

Ustaosmanoğlu toprağa verildiUstaosmanoğlu toprağa verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.