İsrail saldırısında TRT muhabiri vuruldu: Ankara’dan sert tepki

Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekibi aracı İsrail ordusu tarafından hava saldırısına uğradı.

Gündem 12 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı’na gerçekleştirdiği saldırı sonucu TRT Arabi kameramanı Sami Şahada ağır yaralandı, bir ayağı ampute edildi. TRT Arabi muhabiri Sami Berhum olaydan yara almadan kurtuldu.
AK Parti’li Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi’nde Filistinlileri acımasızca katleden İsrail ordusunun, bölgedeki insani durumu dünya gündemine taşıyan basın mensuplarını hedef almasını bir kez daha lanetliyoruz. Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yaparken İsrail tarafından hava saldırısına uğrayan TRT Arabi ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaralanan muhabir Sami Şahada’ya şifa diliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de İsrail’in Gazze’de gazetecileri hedef alan saldırısını lanetlediğini açıkladı. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İsrail’in Ramazan Bayramı’nda Gazze’deki Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırı sırasında savaş koşullarını dünyaya duyuran gazetecileri hedef almasını lanetliyorum. Yaralanan TRT kameramanı Sami Şehade ve TRT muhabiri Sami Berhum’a acil şifalar diliyorum” dedi.

İsrail protesto edildi

Öte yandan Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, “İnsanlık onuru, siyonizmi yenecek”, “Özgür Filistin” yazılı pankartın önünde İsrail’in saldırısı sonucu öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin aile üyeleri için de gıyabında cenaze namazı kıldı.  Cuma namazı sonrası Hacı Bayram Veli Camiasi’nde bir araya gelen platform üyeleri “Zalimler için yaşasın cehennem”,”Nehirden denize özgür Filistin”,”İnsanlık onuru siyonizmi yenecek” şeklinde sloganlar attı. Platform adına basın açıklaması, Ahmet Salih Güllü tarafından okundu. Türkiye hükümetinin İsrail ile ticari ilişkilerini sonlandırması için çağrıda bulunduklarını, Meclis’te siyasi partileri ziyaret ettiklerini belirtti.

İsrail'den İran'a tehdit: Ne gibi sürprizler hazırladığımızı bilemezlerİsrail’den İran’a tehdit: Ne gibi sürprizler hazırladığımızı bilemezler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.