Issızlığın ortasında: Enkazdan kurtuldu, ıslak çadırda yaşam mücadelesi veriyor

Depremin yıktığı Hatay'da evinin enkazından kurtulan Nazlı Yüksek, 13 torunuyla yaşam mücadelesi veriyor. Yaşadıkları çadırı su basan kadın yardım bekliyor.

Gündem 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla yıkıma uğrattığı illerden Hatay’da insanlar hayatta kalmak için çabalıyor. Deprem bölgelerindeki olumsuz hava koşulları ise bu çabanın daha zor koşullarda gerçekleştirilmesine neden oluyor. Barınma sorununun had safhada yaşandığı Hatay’da etkili olan yağışlar nedeniyle bazı depremzede çadırları da sular altında kaldı.

Kuşalanı Mahallesi’nde 6 Şubat’ta yıkılan evinin hemen yanındaki çadırda yaşamını sürdüren Nazlı Yüksek de su baskınında çadırı kullanılmaz hale gelenlerden. 13 torunuyla yağmur suyunun dolduğu çadırda yaşayan kadın, çok yardım istediğini ancak sonuç alamadığını anlatıyor. ANKA’nın haberine göre; depremzede kadını enkaz altından da oğlu çıkardı.

‘Ne yapayım? Çaresiziz’

Bu andan itibaren 10 gün serada kalan kadına bu sürenin sonunda bir çadır getirildi ancak yağmur suyuyla birlikte buradaki eşyaları ıslandı. “Bir çukur açtım, üstünü battaniyeyle örttüm o çukurun. İçine giriyorlar torunlar. Ben de giriyorum” diyen depremzede su sıkıntısı çektiğini de belirtiyor. Yatak, yorgan gibi temel ihtiyaçları talep eden Nazlı Yüksek, “Allah inandırsın, 5 kere gittim çadır için. Sığmıyorlar. Benim oğlum yeni evli. Bir yaşında bir çocuğu var. Sular içinde kaldı. Vermiyorlar, diyorlar ‘Verdik size bir tane’ ama yetmiyor. Benim torunlarım burada. Hepsinin evleri yıkıldı. Ne yapayım? Çaresiziz” diyor.

10 Haber deprem bölgesinde: Oğlunun kaybolduğu yeri 54 gündür terk edemiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.