İstanbul’da sağanak yağış: Köprü görünmez oldu, yollar göle döndü

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış yolları göle çevirdi, trafikte aksamalara neden oldu. Birçok ilçede vatandaşlar zor anlar yaşarken Eyüpsultan’da bir evi su bastı. Boğaz hattında yağış nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü adeta kayboldu.

Çevre 8 Eylül 2024
Fotoğraf: Birçok sürücü zor anlar yaşadı.

İstanbul’da etkisini gösteren sağanak yağış birçok ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yollar göle döndü, yağmur sularıyla dolan caddelerde yürümek imkansız hale geldi. Hazırlıksız yakalananlar alt geçitlere sığınırken otobüs ve dolmuşlar ilerlemekte güçlük çekti. Evlere kadar giren yağmur suyu boğaz hattını da ele geçirdi. 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü görünmez hale gelirken balıkçılar avlanmaya ara vermedi.

Fotoğraf: Köprü görünmez halde.

Yollar göle döndü

Sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış İstanbul’un birçok ilçesinde hayatı olumsuz etkilerken Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi’nde yollar yağmur sularıyla kaplandı. Bir araç sular altında kaldı ve Küçükköy Mahallesi’nde caddeler yağmur suyuyla dolup taştı.

Fotoğraf: Araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekiyor.

Araçlar göle dönen yollarda ilerlemekte büyük güçlük çekti.

Esenler ve Bağcılar da yağmurdan payına düşeni aldı

Esenler’de de etkili olan sağanak yağış sürücüleri ve vatandaşları zor durumda bıraktı. TEM Otoyolu’nda sağanak yağış nedeniyle sürücüler hızlarını düşürmek zorunda kaldı. Trafikte zaman zaman yoğunluk yaşanırken yağmura hazırlıksız yakalananlar alt geçitlerde sığınacak yer aradı. Bağcılar Göztepe Mahallesi’nde O3 Güney Yan Yol’da yağışın etkisiyle yollar suyla kaplandı. Otobüs ve dolmuşlar duraklarda durmakta zorluk çekerken araçlar su dolan yollarda güçlükle ilerledi.

Fotoğraf: Sağanak nedeniyle su basan ev.

Eyüpsultan’da bir evi su bastı

Eyüpsultan’da sabah saatlerinde etkili olan yağış Akşemsettin Mahallesi’nde bir evin bodrum katındaki bahçeyi su altında bıraktı. Evini su basmasını engellemeye çalışan Ünal Aburşu suyu tahliye etmeye çalışırken arkasındaki duvarın su basıncıyla patladığını ve bahçedeki suyun eve dolduğunu anlattı. Patlayan duvarın ardındaki inşaat sahasında biriken su büyük bir basınçla evin içine aktı. İhbar üzerine itfaiye ekipleri olay yerine gelerek evde biriken suyu vidanjör yardımıyla tahliye etti. Evdeki tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Fotoğraf: Evdeki tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Evini su basan Ünal Aburşu “Sabah yatıyorduk, uykudaydık. Bir anda yağmur bastırınca eşim kaldırdı. Bahçeye çıktım. Bahçedeki su komple içeri girdi. Çoluğu, çocuğu hepsini dışarı attım ondan sonra kendim içeride kaldım. Duvar çöktü sırtıma doğru. Oradan kendimi içeri atınca su olduğu gibi içeri girdi. Eşya falan kalmadı. Mobilyalar, yatak odası, çocuk odası, her şey komple bitik. Yan taraftaki su basınç yaptı, duvar çöktü hepsi içeri girdi. Geliyordu su ben temizliyordum, duvar çöktükten sonra içeri girmek zorunda kaldım. Kapıyı açınca komple içeri su girdi” dedi.

Ankara'da sağanak etkili oldu: İş yerlerini su bastıAnkara’da sağanak etkili oldu: İş yerlerini su bastı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.