İstanbul’da silahlar susmuyor: Sokak ortasında çatışma

İstanbul’da dün birkaç saat arayla iki farklı noktada silahlı çatışma yaşandı. Esenlerde iki grubun silahlı kavgasında bir kişi vuruldu. Gaziosmanpaşa’da da bir kişi husumetlisinin silahlı saldırısına uğradı.

Gündem 23 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Gaziosmanpaşa'daki silahlı saldırının yaşandığı yer( solda), Esenler'deki çatışmanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü (sağda)

Türkiye’de aile içi şiddet, akran cinayetleri ve çeteleşme önlenemiyor. Bireysel silahlanma karşıtı çalışmalar yapan Umut Vakfı’nın verilerine göre geçen yıl basına 3 bin 773 silahlı şiddet olayı yansıdı. Bu olaylarda 2 bin 318 kişi hayatını kaybederken 3 bin 820 kişi de yaralandı. Dün de megakent İstanbul iki farklı silahlı olaya şahitlik etti.

Esenler’de aralarında husumet bulunan iki grup arasında sokakta başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Bu iki grup dün saat 15.00 sıralarında Fatih Mahallesi’nde sokakta tartıştı ve kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma sırasında üstünde silah bulunan bir kişi çevredekilere ateş açtı, B.A. silahla vurularak yaralandı. Yaralı B.A. bir binaya sığınırken kavga eden iki grup olay yerinden kaçtı.

Evlenme isteğini geri çeviren kadının düğününü basıp damadı kurşunladıEvlenme isteğini geri çeviren kadının düğününü basıp damadı kurşunladı

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı B.A. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis olayın ardından kaçan şüphelilerin yakalanmasına çalışıyor.

Kavga anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde kavga sırasında şüphelinin sokakta yürüyen anne ve çocuğuna aldırış etmeden ateş ettiği görülüyor.

Yaşananları anlatan mahalle sakini Nadir Atasoy “Ben gördüğümde olay olmuştu, yaralanan merdivende yatıyordu. Sonra ambulans geldi yaralıyı aldılar götürdüler” dedi.

Mahalle sakini İbrahim Sesli ise “İşten geldim. Dört el, iki de sokağın yukarısında ateş ediyor. Çocuk karın boşluğundan vurulmuş. Arkadaşın arabasının camı patlamış kurşunla” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa’da husumetlisini bacağından vurdu

Gaziosmanpaşa’da caddede yürüyen İ.O. kendisini takip eden husumetlisinin silahlı saldırısına uğradı. Olay saat 19.00 sıralarında Merkez Mahallesi Salih Paşa Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre İ.O. caddede yürürken husumetlisi tarafından takip edildi. Büfeden alışveriş yapan İ.O. takip eden kişinin üç el ateş etmesiyle bacağından yaralandı.

Silahlı saldırgan olay yerinden hızla kaçarken çevredekiler yaralı İ.O.’nun yardımına koştu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından yaralıyı ambulansla hastaneye kaldırdı. Polis incelemelerinin ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Balkonda otururken silahlı saldırıya uğradıBalkonda otururken silahlı saldırıya uğradı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.