İstanbul’da trafiğe 30 Ağustos ayarı

30 Ağustos Zafer Bayramı provaları için Vatan Caddesi pazar sabahı trafiğe kapatılacak. Alternatif güzergahlar belirlendi. İstanbul’un kalbinde coşkulu hazırlıklar başlıyor.

Gündem 24 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Pazar sabahı henüz şehrin sokakları uykudayken, İstanbul’un kalbi Vatan Caddesi’nde hummalı bir hazırlık başlıyor. Güneş daha doğmadan, saatler 06.00’yı gösterdiğinde bu geniş bulvar 30 Ağustos Zafer Bayramı için yapılacak büyük provalara ev sahipliği yapacak.

İstanbul Valiliği’nin önceden yaptığı duyuruya göre bu önemli prova için Vatan Caddesi ve ona açılan pek çok yol trafiğe kapatılacak. Adnan Menderes Bulvarı’na giriş çıkışlar kesilecek ve D-100 kara yolu ile Edirnekapı’dan Vatan Caddesi’ne erişim tamamen durdurulacak. 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular ve Halıcılar gibi sokaklar da bu geçici kısıtlamadan nasibini alacak. İstanbul’un bu köklü caddesi bayram provasının bir parçası haline gelirken, Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden de Vatan Caddesi’ne girişler mümkün olmayacak.

Trafik akışının durdurulması sadece ana yollarla sınırlı kalmayacak, Hal Yolu’nun güneyinden gelen araçlar da Vatan Caddesi’ne ulaşamayacak. Tatlıpınar, Kaleboyu ve Sulukule Caddeleri de prova süresince trafiğe kapalı olacak.

Ancak bu hazırlıklar sırasında şehrin akışının durmasına izin verilmeyecek. Sürücüler, alternatif güzergahlar olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, D-100 kara yolu ve O-3 hal yolunu tercih edebilecek.

Bu pazar sabahı İstanbul’da, Vatan Caddesi’nde yaşanacak olan bu hareketlilik 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ruhunu şehre taşıyacak. Tüm bu kısıtlamalar ve düzenlemeler bayramın coşkuyla ve sorunsuz bir şekilde kutlanabilmesi için yapılıyor.

Büyük zafer 101. yılında kutlandı: Tüm yurtta 30 Ağustos coşkusuBüyük zafer 101. yılında kutlandı: Tüm yurtta 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos hediyesi: 'Nutuk'un sesli kitabı YouTube'da yayında30 Ağustos hediyesi: ‘Nutuk’un sesli kitabı YouTube’da yayında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.