İstanbul’un göbeğinde gündüz gözü mafya hesaplaşması mı: Üç yaralı

Şişli’de gündüz vakti meydana gelen silahlı çatışmada iki grup arasında çıkan tartışma kısa sürede kanlı bir kavgaya dönüştü. Üç kişinin yaralandığı olayda saldırganlar silahlarını bırakarak kaçtı.

Gündem 23 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

İstanbul’un kalabalık semtlerinden Şişli’de gün ortasında yaşanan silahlı çatışma sokak sakinlerini dehşete düşürdü. İki grup arasında çıkan kavga çevredekilerin müdahalesiyle kısa süreliğine yatışmış olsa da öfke çok geçmeden yeniden alevlendi. Bu kez çatışmaya dönen olayda tabanca ve pompalı tüfekler patladı; baba ve oğlunun da aralarında bulunduğu üç kişi yaralandı.

Olay, Şişli Merkez Mahallesi Abide-i Hürriyet Caddesi’nde, saat 14.30 sularında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, iki grup arasında yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Araya giren esnaf ve çevredekilerin müdahalesiyle taraflar uzaklaştırılsa da, taraflar bu gerilimli karşılaşmanın rövanşını almakta kararlıydı. Kısa bir süre sonra, tekrar karşı karşıya gelen gruplar bu kez silahlarını çekerek, caddenin ortasında birbirlerine ateş açtı.

Şişli'de silahlı çatışma: 3 yaralı - 2

Mafya hesaplaşması mı?

Silah sesleri bölgedeki insanları panik içerisinde kaçışmaya zorladı. Baba ve oğlu ile başka bir kişi çatışma sırasında yaralanırken, saldırganlar ellerindeki tabanca ve pompalı tüfekle birkaç el ateş ettikten sonra hızlıca olay yerinden uzaklaştı. Kaçarken sokak arasında ilerleyen saldırganlar, daha sonra bir araca binerek izlerini kaybettirdi.

Şişli'de silahlı çatışma: 3 yaralı - 1

Olay yerine hızla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polisler çatışmanın yaşandığı caddeyi güvenlik çemberine alırken yolun tek şeridi trafiğe kapatıldı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekiplerinin verdiği bilgilere göre yaralılardan birinin durumu kritik. Ancak polis tarafından yapılan incelemeler olayın düşündüğünden daha karmaşık olduğunu ortaya koydu. Sosyal medyada olayın bir ‘mafya hesaplaşması’ olduğu öne sürüldü.

Silahlar sokakta bırakıldı

Olay yerinde yapılan incelemelerde saldırganların geride bıraktıkları silahlar bulundu. Polis pompalı tüfeği incelemek üzere emniyete götürdü. Güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Şişli'de silahlı çatışma: 3 yaralı - 5

Görgü tanığı Ali Faruk Koçerlioğlu yaşanan çatışmayı şu sözlerle anlattı: “Birkaç kişi sokak arasında kavga ediyordu. Sanırım bıçakları vardı. Kavgaya müdahale ettik, biraz sakinleştiler ama sonra tekrar gelip silahla ateş ettiler. Çok korktuk, dükkanın içine kaçtık.”

Emniyet’e göre alacak verecek meselesi

‘Mafya hesaplaşması’ iddiaları dolaşıma sokulurken İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada olayın bir ‘alacak verecek meselesi’ olduğunu duyurdu. Açıklamada “T.M.(54), B.K.(53) ve B.K.(28) isimli şahısların silahla yaralandığı ve yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikelerinin olmadığı anlaşılmıştır” dendi.

Olayın ardından polis kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Şüphelilerin kimlikleri tespit edilirken şehirde çatışma sonrasında oluşan gerilim hâlâ devam ediyor.

İstanbul’da silahlar susmuyor: Sokak ortasında çatışmaİstanbul’da silahlar susmuyor: Sokak ortasında çatışma

Sokak ortasında çatışma: Valinin korumaları müdahale ettiSokak ortasında çatışma: Valinin korumaları müdahale etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.