İzmir depreminde ikizlerini kaybeden anne şimdi binlerce çocuğa yardım ediyor

Seferihisar depreminde ikizleri Sayra ve Çınar'ı kaybeden Tülin Batmaz, kurduğu vakıfla binlerce çocuğa yardım ediyor. 'Sayra ve Çınar Vakfı' adını verdiğini vakıf Anneler Günü şenliğini de çocukların eğitimine harcayacak.

Gündem 11 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Tülin Batmaz ve ikizleri Sayra ile Çınar.

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde 6,5 büyüklüğünde deprem oldu. Depremde Tülin Batmaz 16 yaşındaki ikizleri Sayra ve Çınar’ı kaybetti. Evlat acısının ardından ‘İyilik ikizim’ hareketi başlatan ve bunu daha sonra Sayra ve Çınar Vakfı’da dönüştüren Tülin Batmaz, Anneler Günü için şenlik düzenledi. Vakıf çalışmalar kapsamında kütüphane kuruyor, sokak hayvanlarını besliyor, fidan dikiyor, Afrika’da meyve bahçesi oluşturuyor, burs veriyor ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü yurtlarındaki ve köy okullarındaki çocuklara yardım ediyordu.

Sayra Ve Çınar Vakfı’nın şenliği.

Şu anda 15 bine yakın çocuğa yardım eden vakıf, hafta sonu Urla ilçesinde alışveriş stantları, oyunlar, çekilişler, söyleşiler, workshoplar, dans gösterileri ve DJ performansının yer aldığı bir şenlik düzenledi. Buradan elde edilen gelirler de çocukların eğitimi için harcanacak. Vakfın amacının Sayra ve Çınar’ın yarım kalan hikayelerini başka çocukların yarınlarında yaşatmak olduğunu belirten Tülin Batmaz “Anneler Günü’nde de herkesi iyilikle buluşmaya ve miniklerin geleceğine katkıda bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Olabildiğince daha çok çocuğun hayatına dokunmayı amaçladıklarını söyleyen Batmaz, “Bu acı benim ve kendi içimde yaşıyorum. Ancak bir kenarda oturmaktansa örnek olmaya ve çocukların hayatına dokunmaya gayret ediyorum. Vakıf olarak da daha çok çocuğa ulaşmaya ve örnek olmaya çalışıyoruz ve bu bizim için önemli. Anneler gününün sabahında da çocuklarımın yanında olacağım” diye konuştu.

Enkazdan çıktı: Depremde yıkılan bina için 10 yıl önce 'boşaltın' denmişEnkazdan çıktı: Depremde yıkılan bina için 10 yıl önce ‘boşaltın’ denmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.