Şair Nevzat Çelik yangın paylaşımı için gözaltına alındı: Ne isteniyor, nasıl insan kalalım?

İzmir yangınlarına "Koltuğuna yapışmış iktidar aynada saçını tarıyor" sözleriyle tepki gösteren şair Nevzat Çelik paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı. Çelik sonraki mesajında "Ne isteniyor, nasıl insan kalalım?" diyerek iktidara yüklendi.

Gündem 20 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Ahmet Kaya’nın unutulmaz şarkısı ‘Şafak Türküsü’nün söz yazarı olan ünlü şair Nevzat Çelik yine gündemde ama bu kez şiirle değil yaptığı sosyal medya paylaşımıyla.

Her şey İzmir’de 15 Ağustos’ta patlak veren yangınla başladı. Günlerdir süren yangın tüm ülkenin yüreğini dağlarken Çelik de acıya sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabından “Canım İzmir yanıyor. Gavur İzmir değil, Türkiye yanıyor! Koltuğuna yapışmış iktidar aynada saçını tarıyor!” paylaşımı yaptı.

Ancak bu sözler birilerinin hoşuna gitmedi. Çelik evinde huzurla otururken Beşiktaş-Antalya maçını izlemeye hazırlanıyordu. Hakem düdüğünü çalmak üzereydi ki kapısı sertçe vuruldu. Gelenler polisti ve ellerinde yakalama tutanağı vardı. O anları Çelik’in kendi kelimeleriyle anlatmak gerekirse, “Haklarını teslim etmeliyim, polisler çok nazikti.”

Şair Nevzat Çelik kendisine yöneltilen suçlamayı öğrendiğinde şaşırdı ama korkmadı. “Hiç mi görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım? Hiç mi eleştirmeyelim? Ne isteniyor? Mahalle yanarken hep saçımızı mı tarayalım? Peki nasıl insan kalalım?” dedi yaptığı başka bir paylaşımda.

Emniyete götürüldü, ifadesi alındı ve sonunda serbest bırakıldı. Ancak yaşadığı bu olay toplumda bir kez daha derin bir sorgulama başlattı: Eleştiri yapmadan sesini çıkarmadan nasıl insan kalınabilir?

Çelik olayın ardından yaptığı açıklamada sözlerini umut dolu bir mesajla noktaladı: “Güzel günleri de görmek umuduyla… Günaydın.”

‘Mahalle yanarken hep saçımızı mı tarayalım?’

Şair Nevzat Çelik’in yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Dün gece.

Saat: 21.45…

Beşiktaş-Antalya maçını izlemek üzere tezgâhımı kurmuşum.

Hakem düdüğünü ağzına götürmüştü ki…

Kapı sertçe çaldı.

Yakalama tutanağıyla geldiler.

Haklarını teslim etmeliyim, polisler çok nazikti.

Evet, adım Nevzat Çelik’ti.

Emniyete davet edildim.

Çağırsaydınız gelirdim, dedim…

İhtimal onlar da gecenin bir vakti göreve çağrılmış…

Gerekçe: 16 Ağustos’ta X’te yaptığım, ‘Canım #İzmirYanıyor.

Gâvur İzmir değil, #TürkiyeYanıyor!’ paylaşımım.

İfadem alındı…

Hiç mi görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım?

Hiç mi eleştirmeyelim?

Ne isteniyor?

Mahalle yanarken hep saçımızı mı tarayalım?

Peki nasıl insan kalalım?

Güzel günleri de görmek umuduyla…

Günaydın.”

Sokakta konuşunca tutuklanmıştı: Dilruba en az 17 gün daha hapisteSokakta konuşunca tutuklanmıştı: Dilruba en az 17 gün daha hapiste

Türkiye kabusu yaşadı: Orman yangınlarına müdahale sürüyor, birçok yerde kontrol altındaTürkiye kabusu yaşadı: Orman yangınlarına müdahale sürüyor, birçok yerde kontrol altında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.