Kaçak tarikat yurdunda ölü bulunan çocuğun babasına ulaştık: Şikayetçi olunacak bir şey yok

Şanlıurfa Eyyübiye’de Menzil tarikatına ait medresede ölü bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın babası 10Haber’e konuştu. Baba Dakak, “Konuşulacak bir durum yok” derken şikayetçi olmayacaklarını belirtti.

Gündem 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’da 10 Haziran’da kaybolan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak, ailesinin zorla gönderdiği Menzil tarikatına ait medresenin ahırında asılı halde ölü bulundu.

Kuran kursuna giden 12 yaşında bir çocuk ölü bulundu, kurs Menzil tarikatı bağlantılı bir vakfa ait çıktıKuran kursuna giden 12 yaşında bir çocuk ölü bulundu, kurs Menzil tarikatı bağlantılı bir vakfa ait çıktı

Abdulbaki Dakak’ın Eyyübiye ilçesine bağlı Beşat Mahallesi’ndeki yatılı bir Kur’an kursuna, okutulması için teslim edildiği anlaşıldı. Kursun, Diyanet İşleri Başkanlığı’na kayıtlı olarak faaliyeti bulunmadığı ve resmiyeti olmadığı öğrenildi.

Olayın Türkiye gündemine oturmasının ardından başlatılan soruşturmada yurt kapatıldı. 

10Haber’in ulaştığı Dakak’ın babası Abdullah Dakak, acılı olduklarını belirtirken “Konuşulacak bir şey yok. Taziyemiz var. Bizi arayıp rahatsız etmeyin” dedi. 

Şikayetçi olmayacaklarını söyleyen Dakak, “Yapılacak bir şey yok” dedi. 

Ne olmuştu? 

Bir yıldır boyunca Menzil tarikatına bağlı medresede kalan Abdulbaki Dakak, burada kalmak istemediğini ailesine defalarca söylemesine rağmen medresede kalması için zorlandı. 10 Haziran’da aniden ortadan kaybolan Dakak, öğrenim gördüğü kaçak medresinin ahırında asılı halde ölü bulundu. 

Hiranur skandalında gelişme: Tekniker gözaltında röntgenler sualtında!Hiranur skandalında gelişme: Tekniker gözaltında röntgenler sualtında!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.