Kadıköy’de panik anları: Yıkılan binanın enkazında işçi sıkıştı

Kadıköy'deki bir bina yıkım çalışması sırasında çöktü ve iş makinesi operatörü Emrah Arslan göçük altında kaldı. İtfaiyenin kurtardığı işçi hastaneye kaldırıldı, durumu iyi.

Gündem 27 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Caferağa Mahallesi’ndeki Neşe Sokak’ta 5 katlı binada kentsel dönüşüm için yıkım çalışması vardı. Ancak dün bina çalışma sırasında çöktü ve iş makinesi operatörü Emrah Arslan göçük altında kaldı. Olay yerine gelen ekipler molozlar arasında sıkışan Emrah Arslan’ı kurtardı ve burada ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı. Daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılan işçinin durumunun iyi olduğu açıklandı. Olayla ilgili de soruşturma başlatıldı.

Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyza Gür Baykara, yıkılan binanın riskli kapsamında olduğu ve elle yıkım kararı verildiğini söyledi. Binanın bitişik nizam olmasından kaynaklı yıkımın elle yapıldığını aktaran Baykara, “5 katlı bir bina, 4 katı yıkıldıktan sonra zemin kat aşamasına gelindiğinde molozları ayıklamak için iş makinası sokuyorlar. Kırıcının ucunun değiştirildiği sırada kepçe operatörümüz kırıcı ucuyla birlikte bir alt kata düşüyor” dedi.

Birhan Ünlütürk, “Bu binada uzun süredir yıkım devam ediyor. İçeriye kepçe sokmuşlar. Kepçe operatörü göçük altında kaldı. Beline kadar göçük altındaydı. Ekipler tarafından kurtarıldı” diye konuştu.

İş makinası operatörünün yaralandığı olayla ilgil İstanbul Valiliği’nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Saat 14.47’de Kadıköy, Caferağa Mahallesi, Neşe Sokak’ta yapılan bina yıkımı esnasında göçük meydana gelmiş olup, olayda kepçe operatörü bel kısmına kadar göçük altında kalmıştır. Operatör, ekiplerin müdahalesiyle kurtarılmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Yaralı personelin hayati tehlikesi bulunmamaktır” dendi.

İlkokul bahçesinde ‘kontrollü yıkım’ dehşeti: Çocukları ağlattılarİlkokul bahçesinde ‘kontrollü yıkım’ dehşeti: Çocukları ağlattılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.