Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor: Üç farklı il üç farklı cinayet

Her gün kadın cinayetlerinin durdurulmasının gerekliliğinin altını çizerken her yeni güne bambaşka kadınların hayattan koparılması haberlerini alarak devam ediyoruz. Bugün iki kadın öldürülürken bir diğerinin cinayetinin perde arkası aralandı.

Gündem 10 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türkiye’de her gün bir başka kadın cinayeti haberine uyanıyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2023 yılına ait verilerine göre, Türkiye’de 2022 yılında 334 kadın cinayeti işlenirken, bu sayı 2023 yılında %20 artışla 400’ün üzerine çıktı.

Kadın cinayetlerinin arkasındaki nedenler, sıklıkla ayrılma veya boşanma taleplerine karşı erkeklerin gösterdiği şiddet olarak raporlanıyor. 2023 yılı verilerine göre, öldürülen kadınların %60’ı en yakınlarındaki erkekler, yani eşleri, eski eşleri, partnerleri veya aile üyeleri tarafından öldürüldü. Ayrıca, bu cinayetlerin %75’i ev gibi özel alanlarda, yani kadının en güvende olması gereken yerlerde gerçekleşti.

Bugün üç farklı ilden üç farklı kadın cinayeti haberiyle güne başladık. Biri İstanbul Arnavutköy’de sokak ortasında yaşandı. Bir diğeri Tekirdağ Çerkezköy’de meydana geldi. Sonuncusu ise İzmir Karşıyaka’da 7 Ağustos tarihinde meydana gelen kadın cinayetinin perde arkasını aydınlattı.

Eski eş dehşet saçtı: Önce eski karısını, sonra kendisini öldürdüEski eş dehşet saçtı: Önce eski karısını, sonra kendisini öldürdü

Sokak ortasında eski eşini vurdu

Arnavutköy Taşoluk Mahallesi’nde saat 13.34 sıralarında meydana gelen ilk olayda, iddiaya göre iki yıldır boşanma aşamasında olan Harun G., ve Serpil G. arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Harun G., sokakta silahla ateş ederek Serpil G.’yi vurdu. Serpil G. olay yerinde hayatını kaybederken  Harun G. olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Serpil G.’nin Harun G. tarafından sokak ortasında vurulduğu anları çevredeki vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydetti.

İstanbul’un göbeğinde, gündüz vakti yaşanan bu olay Türkiye’de kadın cinayeti vakalarının ne denli yaygınlaştığının da acı bir örneği.

Önce öldür, sonra intihar et

Bir diğer olay Çerkezköy’deki Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşandı. Bölgede araç içerisinde iki kişinin hareketsiz halde olduğunu gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemelerde, 22 yaşındaki F.T.’nin, kız arkadaşı olduğu iddia edilen 24 yaşındaki S.Ç.’yi silahla öldürdükten sonra intihar ettiği tespit edildi.

Yine bir kıskançlık cinayeti

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Bostanlı İskelesi yakınlarındaki bir balıkçı barınağında yaşanan korkunç olay ise 7 Ağustos akşamı meydana geldi. Balıkçı barınağına bağlı bir teknede derin dondurucu içerisinde 26 yaşındaki bir kadına ait cesedin bulunması üzerine yapılan soruşturma, tüyler ürpertici detayları ortaya çıkardı.

Olay yerindeki güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda, şüpheli Şenol A.’nın, öldürdüğü Hilmiye Tuğba E. ile teknede buluştuğu ve daha sonra tekneye kovalarla buz taşıdığı anlar kaydedildi. İfadesinde, Esgin’in kız arkadaşı olduğunu ve teknede birlikte yaşadıklarını belirten Şenol A., kıskançlık yüzünden çıkan tartışma sonucu cinayeti işlediğini itiraf etti. Cinayeti işledikten sonra cesedin kokmasını engellemek amacıyla teknede buz kullandığını da ifadesine ekledi.

Olayla ilgili olarak Şenol A.’nın yanı sıra, eşi D.A. ve K.B.Ö. de gözaltına alındı. Şenol A., emniyetteki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlının eşi D.A. ve K.B.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cesedi teknede buzlukta bulunan kadın boğularak öldürülmüş, tekne sahibiyle de sevgiliymişCesedi teknede buzlukta bulunan kadın boğularak öldürülmüş, tekne sahibiyle de sevgiliymiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.