Kadına 4 el ateş etti ama ‘kazaymış’

Eskişehir'de Hasan Fakıoğlu tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu'nun duruşması görüldü. Hasan Fakıoğlu kadının başına 4 el ateş etmişti ama 'kaza' dedi.

Gündem 14 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Hasan Fakıoğlu tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu.

Eskişehir’de yaşayan Ayşenur Çolakoğlu, kentte erkek kuaförü olan Hasan Fakıoğlu ile birlikteydi. Ancak ikili geçen yıl ayrılmıştı ve ayrılığın üzerinden de 4 ay geçmişti. 17 Aralık’ta Hasan Fakıoğlu’nun evinde buluştu ve iddiaya göre Fakıoğlu burada Ayşenur Çolakoğlu’nun başına 4 el ateş etti. Hastaneye kaldırılan kadın yaşamını yitirirken gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevki sırasında suçunu itiraf etti, kıskançlık bahanesine sığındı: Beni aldattığını düşündüm, kazayla öldü.

Savcılık sorgusunun ardından Fakıoğlu, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ancak o sırada evde bulunan biri daha vardı ve bu kişi Fakıoğlu’nun arkadaşı Muhammet Ali F.’ydi. 21 yaşındaki Muhammet Ali F. adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu Hasan Fakıoğlu ile arkadaşı Muhammet Ali F. hakkındaki soruşturmasını tamamlayıp iddianame hazırladı. İddianamede, Hasan Fakıoğlu ile Ayşenur arasında bir süre gönül ilişkisi olduğu, kıskançlık nedeniyle aralarının bozulduğu, bu nedenle ara ara ayrılıp yeniden barıştıkları belirtildi. Ayşenur’un bu nedenlerle ayrıldığı ancak Hasan’ın bunu kabullenmeyip ısrarla görüşmek istediği ifade edilen iddianamede, olay günü Ayşenur Çolakoğlu ayrılıklarının son olduğunu ve bir daha barışmayacaklarını söylemek için şüphelinin evine gittiği yazıldı. Buna göre Ayşenur Çolakoğlu, Hasan Fakıoğlu’nun evine giderken yanında arkadaşı olmasına güvendi. Ancak iddianamede ikilinin arasındaki konuşmanın olumsuz bitmesi durumunda Muhammet Ali F.’nin, Hasan Fakıoğlu’nun öldürme niyetini bildiği de belirtildi.

Eskişehir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Ayşenur Çolakoğlu’nu 4 kez ateş ederek öldürdüğü iddia edilen Hasan Fakıoğlu hakkında tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile ruhsatsız tabanca taşımak ve kullanmak suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer şüpheli Muhammet Ali F. hakkında ise ‘yardım etme’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede yer alan sanık Hasan Fakıoğlu ifadesinde, Ayşenur’un elinden silahı almaya çalışırken kazayla ateşlendiğini öne sürdü. Yaklaşık 10 aydır sevgili olduklarını anlatan Fakıoğlu, “Ayşenur ile yaklaşık 10 aydır sevgiliydik. Aldatıldığını düşünen Ayşenur ile aramızda problemler yaşandı. Son bir haftadır Ayşenur’a ulaşamadığım dönemde akşam evde otururken televizyon karşısında çay içtiğim sırada kendi kendime ‘bu kez beni niye aramıyor, öldüreceğim’ diye konuştum. Ancak bunları esprisine söyledim” dedi.

Olay günü buluştuk, birlikte eve gittik. Ev arkadaşım Muhammet Ali de bizle geldi. Yatakta Ayşenur ile uzandık. Bu sırada Ayşenur aldatıldığını düşündüğü için kriz geçirdi. Yatağın altında bulunan silahı eline aldı. Ayşenur’un elinden silahı almaya çalıştığım sırada silah seri şekilde ateşlendi. Olay kazaen oldu.

Hasan Fakıoğlu’nun arkadaşı olan Muhammet Ali F. ise ifadesinde, “Olay günü evde Ayşenur ve Hasan normal bir şekilde sohbet ettiler. 10 dakika beraber oturduktan sonra ben diğer odaya geçtim. Uyduğum sırada silah sesine uyandım. Odadan çıktığımda Hasan’ın elinde silah olduğunu gördüm. Kendisine zarar vermesin diye elinden silahı aldım. Mutfak dolabına üzerine koydum. Hasan, ‘boğuşuyorduk, silah ikimizin arasında patladı’ şeklinde bir şeyler söyledi. Hasan 112’yi aradı” diye konuştu.

Şiddet gören kadın evinin önüne barikat kurdu: Ben bir ölü adayıyımŞiddet gören kadın evinin önüne barikat kurdu: Ben bir ölü adayıyım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.