Kadına şiddet bitmiyor: İki şehir, iki maganda ve aynı dehşeti yaşayan iki kadın

İstanbul’da bir kadın sokak ortasında bayılana kadar dövülüp kaçırıldı, Mersin’de de bir mağazanın güvenlik kameraları genç bir kadının vahşice dövüldüğü dakikaları kaydetti.

Gündem 24 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Türkiye yine dün iki tane kadına şiddet olayıyla sarsıldı. İçerdikleri vahşetle birbirine büyük benzerlikler taşıyan biri İstanbul’da biri ise mersinde yaşanan iki olay, sosyal medyada da büyük tepki çekti.

İstanbul’da bir maganda sokak ortasında bir kadını bayıltana kadar döverek arabaya sokan ve kendisine engel olmak isteyen yurttaşları ‘Yarın da size geleceğim’ diye tehdit etti. Birkaç saat sonra yakalanan saldırgan için İstanbul Valiliği de açıklama yaptı.

Esenyurt’ta sokak ortasında bir kadını bayıltana kadar döven saldırgan, evlerin penceresinden kendisini engellemek için seslenen yurttaşları da tehdit etti.

İstanbul Esenyurt’taki Piri Reis Mahallesi’nde meydana gelen olayda iddiaya göre bir kadınla tartışan şahıs, kadını döverek bayılttı. Kanlar içinde sokak ortasında yatan kadını gören yurttaşlar olaya müdahale etmek istedi.

Vali Gül: Hak ettiği cezayı alacak

Yurttaşların seslenmesine kızan şüpheli şahıs küfretmeye başladı. “Yarın sabah sizin için geleceğim” diyerek tehditler savuran şahıs, baygın kadını sürükleyerek arabaya bindirdi. Yaşanan korku dolu anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Polis olayla ilgili çalışma başlatmıştı.

Konuya ilişkin sosyal medya adresinden açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, şahsın yakalandığını duyurdu. Gül açıklamasında, “Esenyurt ilçemizde, sokak ortasında şiddet uygulayıp tehditler savuran kişi polislerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Hak ettiği cezayı alacağından emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Önceki gün yine İstanbul’da bir taksici daha fazla para talep ettiği yabancı uyruklu kadını sokak ortasında darp etmişti.

Mağaza ortasında dehşet anları

Ülke adına utancın dün kameralara yansıdığı diğer il ise Mersin’di.

Mersin’deki olay, dün Şevket Sümer Mahallesi’ndeki bir giyim mağazasında meydana geldi. İddiaya göre, S.G., 19 yaşındaki A.Y. isimli genç kız ile bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.G., A.Y.’yi vahşice darp etti.

Genç kızı yere yatırıp, başına defalarca tekme ve yumruk atan S.G., daha sonra mağazadan ayrıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

19 yaşında mağaza ortasında dakikalarca dövülen genç kadının tedavisi sürüyor.

Genç kız, ambulansla Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Şikayet üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, S.G.’yi yakaladı. Genç kızın yaşadığı dehşet anları, mağazanın güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Saldırganın ise tutuklandığı bilgisine ulaşıldı.

Aile Bakanlığı: Mağdurun yanındayız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Mersin’in Yenipazar ilçesinde bir iş yerinde nişanlısını darbeden şahsın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine Bakanlığımıza bağlı Mersin İl Müdürlüğümüz hemen harekete geçerek önce konudan emniyet güçleri haberdar edilmiştir. Kadını darbeden şahıs gözaltına alınmış, saldırıya uğrayan kadının ise tedavi süreci hastanede devam etmektedir. Bakanlığımız mağdur kadın ve ailesi ile görüşülerek gerekli psikososyal mesleki çalışmaları ile mağdurun yanında olacaktır. Bakanlığımız olayla ilgili tüm hukuki süreçlere müdahil olup konuyu yakından takip edecektir” denildi.

Kadın müşterisini döven taksici yakalandıKadın müşterisini döven taksici yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.