Kan davası cinayetinin liseli sanığı: Korkup ateş ettim

Adana'da görülen 'kan davası' duruşmasında şüpheli liseli korkup ateş ettiğini öne sürdü.

Gündem 4 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

22 Ekim 2023’te Erkan Efe Dağoğlu, Adana’nın Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi’nde sokakta arkadaşlarıyla sohbet ederken Y.Ö.’nün silahlı saldırısıyla hayatını kaybetmişti. Yakalanan Y.Ö. ile onu motosikletle bekleyen akrabası Berzan Özden tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Erkan Efe Dağoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklu sanıklar Y.Ö. ve Berzan Özden ile bu iki sanığı azmettirdikleri iddia edilen İrfan Sayğılı, çocukları Can ve Deniz Sayğılı hakkında Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kan gütme saikiyle tasarlayarak öldürme, öldürmeye azmettirme’ suçlarından dava açtı.
İddianamede Sayğılı ile Dağoğlu aileleri arasında 5 Ekim 20212’de Erkan Dağoğlu’nun, 8 Mart 2014’te Samet Dağoğlu’nun öldürülmesiyle husumet başladığı; Can, kardeşi Deniz ve babaları İrfan Sayğılı’nın 8 Nisan 2022’de ağabeyleri Savaş Sayğılı’nın öldürülmesinden Dağoğlu ailesini sorumlu tuttukları ve Erkan Efe Dağoğlu’nun öldürülmesini azmettirdikleri belirtildi.

Erkan Efe Dağoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili ilk duruşma yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Y.Ö. ve Berzan Özden ve haklarında adli kontrol kararı verilen diğer sanıklar, öldürülen Erkan Efe Dağoğlu’nun başka suçtan tutuklu babası Murat, annesi Neslihan Dağoğlu ile tarafların avukatları katıldı.

Sanıklardan lise öğrencisi Y.Ö. bir kızla arkadaşlık yaptığı için Erkan Efe’nin kendisini arkadaşlarının yanında döverek arkadaşından ayrılmasını istediğini iddia etti. Ayrıca parkta da arkadaşlarının yanında kız için kendisini tokatlayıp ölümle tehdit etiğini öne süren Y.Ö. “Ben de ölüm tehdidi üzerine okul harçlıklarımı biriktirip olaydan iki hafta kadar önce 1500 veya iki bin liraya silah aldım. Kanalın kıyısında Erkan’ı arkadaşlarıyla yürürken gördüm. Yine bana saldırmasından korkarak panikle ateş ettim. Öldürmek niyetim yoktu. Sayğılı ailesini tanımıyorum” dedi.

‘Olayla ilgim yok’

Berzan Özden da suçlamayı reddetti. Sanıklardan Can, kardeşi Deniz ile babaları İrfan Sayğılı da olayla ilgileri olmadığını iddia ettiler. Öldürülen Erkan Efe Dağoğlu’nun babası Murat Dağoğlu ve annesi Neslihan Dağoğlu sanıklardan şikayetçi oldu. Baba Dağoğlu “Sayğılı ailesi ile aramızda amcamın oğlu Samet’i öldürmeleri nedeniyle husumet bulunmaktadır. Oğlum Erkan öldürülen Samet’in ağabeyi Zafer’in fotoğrafını sosyal medyada paylaşınca Sayğılı ailesi tarafından tehdit etmiş. Oğlum bana bu durumu anlatmıştı. Oğlumu Adana’dan Bursa’ya gönderdim. Ben cezaevindeyken Sayğılı ailesi, ailemin bulunduğu eve silahla ateş etmiş, son olarak da oğlumun öldürüldüğünü öğrendim” diye konuştu.

Anne Neslihan Dağoğlu da “İrfan Sayğılı akrabamız Samet Dağoğlu’nu öldürdü ve akabinde de tehdit edildik. Benim oğlum sosyal medyada akrabalarının fotoğrafını paylaştığı için zarar gördü” diyerek sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti Y.Ö. ve Berzan Özden’in tutukluluklarının devamına karar verip eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Batman'da çok tuhaf bir 'kan davası'Batman’da çok tuhaf bir ‘kan davası’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.