Kar, tipi, kaza… Kepçe yol açarken devrildi, dört kişi öldü

Kar altındaki Ağrı'da yol çalışması yapan kepçe uçuruma devrildi. Kepçe şoförü olay anında bulundu, arkadaşlarına ise ancak sabah saatlerinde ulaşılabildi. Kepçedeki dört kişi de öldü.

Çevre 25 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Düzmeydan köyü, ilin geneli gibi kar ve tipinin etkisi altında.

Ama bugün Sivrice mezrasında koyunlar da kaybolunca vatandaşlar zor koşullarda koyunlarını aramaya çıktı. Tüm uğraşları sonuçsuz kalan vatandaşlar sonunda yardım istedi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Özel İdaresinin iş makineleri köye yönlendirildi.

Yollar kar nedeniyle kapalıydı ve ekipler ilerleyemiyor ya da zorlukla ilerliyordu. Bunlardan biri olan ve Necati Şen’in kullandığı, içinde üç de vatandaşın bulunduğu İl Özel İdaresine ait kepçe yol açma çalışması yaparken bir anda uçurumdan yuvarlandı. UMKE, jandarma ile arama kurtarma ekipleri arama çalışması başlattı. İş makinesine ulaşan ekipler ağır yaralanan iş makinesi operatörü Necati Şen’i sedyeyle yaklaşık 500 metre taşıyarak düzlük alanda bekleyen paletli ambulansa taşıdı.

Taşlıçay Devlet Hastanesine kaldırılan Necati Şen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kayıp diğer üç işçi ise gece hava koşulları nedeniyle aranamadı. Sabah devam edilen aramalarda o üç kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Raif Aydın, Yasin Taşdemir ve güvenlik korucusu olduğu öğrenilen Mustafa Taşdemir’in cenazeleri morga kaldırıldı.

Kuryenin ölümünde tutanaktan al haberi: Savcı kaza videosunu gördüğü halde serbest bırakmışKuryenin ölümünde tutanaktan al haberi: Savcı kaza videosunu gördüğü halde serbest bırakmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.