Kariyerin böylesi: Kampüsteki bıçaklı saldırıyla ünlenmişti, şimdi Ceyhan’a savcı oldu

Yedi yıl önce Ankara Üniversitesi'nin Cebeci kampüsünde ülkücü öğrenciler solcu öğrencilere bıçakla saldırmıştı. Olaylara Süleyman Doğruöz isimli bir hukuk öğrencisi de karışmıştı. O öğrenci artık Ceyhan savcısı.

Gündem 23 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde 2017 yılında ülkücü öğrencilerle sol görüşlü öğrencilerle kavga etmişti. Ülkücü öğrenciler ve dışarıdan üniversiteye gelenler pala ve satırlarla solcu öğrencilere saldırmış, o anlar kameraya da yansımıştı. Sınavlar sırasındaki olaylarda 1-2 Haziran’da okula sabah saatlerinden itibaren çok sayıda polis ve TOMA getirilmiş, okul girişlerinde kimlik kontrolü yapılmıştı. Sendika.org’daki habere göre gözaltına alınanlar solcu öğrenciler olmuştu.

Bu olayda solcu öğrencilerle kavgaya katılan öğrencilerden biri hukuk fakültesinden Süleyman Doğruöz’dü. Aradan yedi yıl geçti, Doğruöz savcılık sınavına girdi. 20 Mayıs’ta Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende bin 44 hakim ve savcı adayının ataması yapıldı. Atamaya ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu atananlardan biri Süleyman Doğruöz’dü ve Doğruöz Adana’nın Ceyhan ilçesine savcı oldu. Doğruöz 2018-2019 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanlığı görevi de yaptı.

Avukatlarla başsavcının tuvalet tartışmasında son durum: Kilit değiştirildiAvukatlarla başsavcının tuvalet tartışmasında son durum: Kilit değiştirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.