Kaybolduktan üç hafta sonra cesedi bulunmuştu: Katil kayınbiradermiş

Antakya'da kaybolunca ailesi televizyona çıkıp yardım istemişti. Üç hafta sonra ormanda cesedi bulunan 42 yaşındaki Mehmet Ali Özdemir'in eşi ve aileden yedi kişi aylar sonra gözaltına alındı. Kayınbirader Mehmet Genç cinayeti işlediğini itiraf etti.

Gündem 7 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Hatay’da geçen yıl 25 Aralık’ta ortadan kaybolan ve bir daha haber alınamayan Mehmet Ali Özdemir’in ailesi bir televizyon programına çıkarak bulunmasını istemişti ama 20 gün sonra, 16 Ocak 2024’te aracının 750 metre uzağında çalıların dibinde Mehmet Ali Özdemir’in cansız bedenine ulaşıldı.

Özdemir’in intihar mı yoksa cinayete mi kurban gittiği araştırılırken cesedinin bulunduğu yerdeki aracında sürtünme ve kan izine rastlandı. Polis televizyon programında çelişkili ifadeler veren eşi Meryem Özdemir ile ailesini teknik ve fiziki takibe aldı. Soruşturma aylar sonra tamamlandı, polis Mehmet Ali Özdemir’in eşi Meryem ile annesi, babası, iki erkek kardeşi, amcası ve iki kuzenini gözaltına aldı.

Emniyette sorguya alınanlardan Özdemir’in kayınbiraderi Mehmet Genç’in cinayeti işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Cinayeti kız kardeşi Meryem’e şiddet uyguladığı için işlediğini söyleyen Mehmet Genç, Özdemir’i silahla vurup kendi aracının arkasına attığını, intihar izlenimi verdiğini söyledi. Mehmet Genç ifadesinde “Bahçede tabancayla üç el ateş ettim. Öldürdükten sonra evde poşete koyup otomobiline taşıdıktan sonra cesedi çalılıkların arasına attık. Otomobilini de uzağa bıraktık. Tabancayı da cesedin yakınında toprağa gömdüm. Sonra eve gelip bahçedeki ve evdeki kan izlerini sildik. Kan izleri bulunan elbiselerimizi de yaktık” dedi. Nitekim Mehmet Genç’in kullandığı tabanca da cesedin bulunduğu alana yakın bir bölgede toprak altında bulundu. Mehmet Genç ile diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Başından vurularak öldürülmüştü: 15 yıllık cinayet dosyasında tutuklamaBaşından vurularak öldürülmüştü: 15 yıllık cinayet dosyasında tutuklama

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.