Kaymakam kararnamesinde gözden kaçanlar: İsim isim, olay olay

İçişleri Bakanlığı kaymakam kararnamesinde dikkat çeken bazı isimler görevden alındı. Ankara Emniyeti’nde yaşanan gizli tanık skandalı çerçevesinde emniyetten sorumlu Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek de kızağa çekildi.

Gündem 2 Temmuz 2024

İçişleri Bakanlığı olaylı yerel seçimin yaşandığı Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Kaymakam Mesut Bolat’ı görevden aldı. Bolat Adıyaman’ın Gerger ilçesine tayin edildi. Geçen mayısta Ankara Emniyeti’ndeki gizli tanık skandalı çerçevesinde emniyetten sorumlu Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek de kararnameyle kızak göreve çekildi.

Ülke genelinde valiliklerde vali yardımcısı, ilçelerde kaymakam olarak görev yapan mülki idare amirlerinin 2024 yaz dönemi atamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından geçtikten sonra yürürlüğe girdi.

İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan kararnamede büyük kentlerdeki valilikler ve kaymakamlıklar bünyesindeki değişikliklerin yanı sıra Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki kayyım uygulamasında görev alan vali yardımcılarıyla kaymakamların bir bölümü de yer aldı. Aynı kararnamede kamuoyuna yansıyan ya da yansımayan kimi olayların içindeki mülki idare amirlerinin de olması dikkati çekti.

Marttaki yerel seçimlerde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde MHP ile CHP arasında yaşanan ve seçimin yenilenmesine neden olan olaylar sırasında görev yapan Kaymakam Mesut Bolat görevden alındı. Bolat Adıyaman’ın Gerger ilçesine atandı.

‘Gizli tanık’ skandalının ardından kızağa çekildi

T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre geçen mayısta Ankara Emniyeti’nde “gizli tanık” skandalı patladı. Skandalın ortaya çıkmasıyla gözaltına alınan Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner’in olaydan önce gördüğü sorunları anlattığı Ankara Emniyeti’nden sorumlu Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek’in görevden alınması dikkat çekti.

Burdur’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü’nde patlak veren taciz skandalı sırasında ASHB İl Müdürlüğü’nden sorumlu olan Vali Yardımcısı Yunus Emre Akpınar Hakkari’nin Şemdinli ilçesine atandı.

Halen bürokraside güçlü olduğu bilinen Menzil Tarikatı’nın merkezinin olduğu Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Kaymakamı Selami Korkutata Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin yeni kaymakamı oldu. İsmailağa cemaatinin lideri Metin Balkanlıoğlu’nun akrabası olan Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu da Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde görevlendirildi.

Kararnamede yoğun atama yapılan kentlerden biri Şanlıurfa oldu. Son yerel seçimlerde siyasi tartışmaların odağında yer alan ve Yeniden Refah Partisi’nin büyükşehir belediye başkanlığını Ak Parti’nin elinden aldığı kentte görevli üç vali yardımcısı ile Haliliye, Harran, Suruç, Viranşehir, Karaköprü ve Halfeti ilçelerini yöneten kaymakamlar kararnamede yer aldı.

Suriye sınırındaki Kilis’te görev yapan altı vali yardımcısından dördü, üç kaymakamdan ikisi değiştirildi. Muğla’dan sadece bir vali yardımcısının tayini çıkarken Antalya’dan iki vali yardımcısı ile Muratpaşa, Gazipaşa, İbradı, Gündoğmuş ve Demre ilçelerinin kaymakamları değiştirildi.

Diyarbakır merkezli atamalarda iki vali yardımcısının yanı sıra Yenişehir, Ergani, Bismil, Çınar, Çermik ve Kayapınar ilçelerinin kaymakamları değiştirildi. Buna karşın Kulp’ta geçen ocakta camide namaz sırasında imam M.K.’yı dövdüğü iddiası kamuoyuna yansıyan ve MHP’nin destek verdiği Kaymakam Burak Akeller görevinde kaldı.

Cizre’nin kadın kaymakamı ve ilçenin kadın belediye kayyımı Nazlı Demir bakanlık merkez teşkilatında göreve getirildi. Demir İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde daire başkanı olarak görev yapacak.

Ankara’da Şereflikoçhisar, Nallıhan, Bala, Çubuk ve Çamlıdere, İstanbul’da Başakşehir, Eyüpsultan, Avcılar, Bayrampaşa ve Şişli, İzmir’de Karabağlar, Kiraz, Beydağ, Torbalı, Bayındır, Dikili ve Kınık kaymakamları değişti.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı 'gizli tanık' soruşturması tamamlandıAyhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı ‘gizli tanık’ soruşturması tamamlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.