Kayseri’de saldırganları kamyonla taşıyan bir kişi yakalandı

Kayseri’de bir Suriyelinin yedi yaşındaki bir çocuğu taciz etmesiyle başlayıp Suriyelilere saldırılara dönüşen olaylarda saldırgan bir grubu kamyonla taşıyan 19 yaşındaki bir kişi yakalandı. Gaziantep’te de iki saldırgan tutuklandı.

Gündem 3 Temmuz 2024
Saldırgan bir grup kamyondan iniyor.

Kayseri’de bir Suriyelinin küçük bir çocuğu taciz etmesiyle başlayan sokak gösterileri mültecilerin yaşadığı mahallelerde şiddet olaylarına dönüştü. Suriyelilerin olduğu iddia edilen ev, iş yeri ve araçlar yakıldı, insanlar dövüldü. Şiddet olayları Kayseri dışına taşarak diğer kentlere de yayıldı.

Bir yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya valiler ve siyasilerden itidal çağrıları sürerken olaylara karışan 474 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 285’inin göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından adli kaydı olduğu duyuruldu.

Kayseri olaylarını Özdağ da kınadı: Valiler sükunet çağrısı yapmam için arıyorKayseri olaylarını Özdağ da kınadı: Valiler sükunet çağrısı yapmam için arıyor

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Suriyelilerin ev ve iş yerlerine saldıran bir grubu kamyonuyla taşıyan 19 yaşındaki Z.Y.’yi gözaltına aldı.

Z.Y.’nin ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit-hakaret’ ve ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

Gaziantep Valiliği Suriyelilerin yoğun yaşadığı Nizip ilçesinde 1 Temmuz’da ortaya çıkan şiddet görüntüleriyle ilgili harekete geçildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında yabancı uyruklu kişileri dövüp bunu sosyal medya hesaplarında paylaşan üç kişiden ikisinin tutuklandığını duyurdu. Açıklamada yabancı uyruklu kişilerin evlerinde üç kişinin bıçaklı sopalı saldırısına uğradığı, cep telefonu ve paralarının gasp edildiği anlatıldı. B.K., C.K. ve V.V. isimli saldırganlardan ikisi yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandılar. Firari V.V.’yi  yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Erdoğan'dan Kayseri mesajı: Kaos tezgahlandı, tuzağa düşmeyeceğizErdoğan’dan Kayseri mesajı: Kaos tezgahlandı, tuzağa düşmeyeceğiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.