Kaza yapan ambulanstaki hasta öldü: Aile bakanlıktan şikayetçi

Yozgat'ta kalp krizi geçiren Savaş Alan'ın bindiği ambulans kaza yaptı. Kaza sırasında durumu kötüleşen Alan yaşamını yitirince yakınları şikayetçi oldu. ATK ise "idarenin organizasyon hatası yok" dedi ancak yeni bir bilirkişi raporu istendi.

Gündem 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Yozgat’ta 8 Şubat 2021’de Savaş Alan kalp krizi geçirdi ve gelen ambulansa da yürüyerek bindi. Bu noktadan sonrası ise Yozgat İdare Mahkemesi’nin konusu oldu. Halktv.com.tr’nin aktardığına göre; Savaş Alan ambulansla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülmek üzere yola çıkarıldı ancak ambulans kaza yaptı. Kaza nedeni ile trafik de tıkanınca ambulansın içindeki Alan’ın durumu da kötüleşti. Bu sırada iddiaya göre hızlı ve gerekli müdahale edilmeyen Savaş Alan yaşamını yitirdi.

Savaş Alan’ın 3 yakını adına Sağlık Bakanlığı’na karşı tazminat davası açıldı. 500 bin TL’lik manevi tazminatın, yasal faizi ile ödenmesi istendi. Dava dilekçesinde “Savaş Alan, trafik kazası olmasa idi tedavi olup bir gün sonra hastaneden çıkacakken trafik kazası nedeniyle tedavi uygulanamaması ve zamanında hastaneye yetiştirilememesi sonucu vefat etmiştir. Söz konusu kazanın vefat edenin sağlık durumunu daha da kötüleştirdiği, durumunu daha da ağırlaştırdığı ve ölüme sürüklediği bir gerçektir” denildi.

Dilekçede “Savaş Alan’ın ambulansın içinde sedyeye bağlanıp bağlanmadığı, kazada yara almasını önleyici tedbirler alınıp alınmadığı hususları da önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Dava dosyasına Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor da girdi. ATK raporunda, sağlık personelinin tıbbi uygulama hatasının olmadığı kaydedildi. Raporda ayrıca “idarenin organizasyon hatası yok” denildi. Alan ailesi adına, geçen günlerde mahkemeye sunulan dilekçede, ATK raporunun hatalı olduğu, yeni bir bilirkişi raporu alınması talep edildi.

Ersen Martin'in dramı! Aile çaresizErsen Martin’in dramı! Aile çaresiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.