Kazı yaparken tanksavar roketi buldu

Sivas'ta Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan kepçe operatörü kazı yaptığı arazide tanksavar roketi buldu. İçinin boş olduğu anlaşılan roket bomba imha ekipleri tarafından uzaklaştırıldı.

Gündem 19 Nisan 2024

Patlamamış bomba bulma olaylarını genelde Almanya’dan duymaya alışığız. Her yıl çok sayıda bomba bulunur ve güvenli biçimde etkisiz hale getirilir. Ancak ölümler de yaşanır. 2010’da böyle bir durumda üç kişilik bomba imha ekibi hayatını kaybetmişti.

Dün bomba haberi bu sefer Sivas’tan geldi.

Olay şehirdeki Mevlana Mahallesi’ndeki Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde yaşandı. Müdürlükte kepçe operatörü olarak çalışan A.K. Tavra Deresi bölgesinde kazı yaparken tanksavar roketi buldu.

İlginçlik burada başladı. A.K. tanksavar roketini eline alarak Orman İşletme Müdürlüğü’nün kapısına kadar geldi. Gelince roketi bahçeye bıraktı ve polis ekiplerine haber verdi.

Bölgeye gelen ekipler şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. Müdürlükte çalışan personel de binadan tahliye edildi.

Yapılan incelemede roketin boş olduğu tespit edildi. Bomba imha uzmanları kontrollü patlatmaya gerek duymadan farklı bir yerde imha etmek üzere roketi bölgeden uzaklaştırdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Norveç meclisinde bomba paniğiNorveç meclisinde bomba paniği

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.