Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı da tutuklanmıştı: Kaplan dosyasındaki polis müdürünün koruma ordusu varmış

Ayhan Bora Kaplan dosyasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Tutuklanan polis müdürünün koruma ordusu ortaya çıkarken eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanının Kaplan dosyasında tutuklanmasının ardından avukatının açıklamaları dikkat çekti.

Gündem 21 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kamu görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz Kaplan soruşturmasının gizli tanıklarından Serdar Sertçelik’in iki ayağı yaralı ve elektronik kelepçeliyken kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Ramazan Kubat’ın avukatının görüşlerine yer verdi.

Avukat Burcu Aslan’ın iddiasına göre Sertçelik’le yeni tanışmış olan Kubat onun aranan biri olmadığını biliyordu.

Avukat Aslan, Sertçelik’in yurtdışına kaçışını anlattığı kısımlar ise şöyle:

“Avukatı Burcu Aslan’ın iddiasına göre Kubat geçen yıl kasım ayının sonunda Çotuk tarafından arandı. Çotuk ‘Gençlerle kahvaltıda buluştuk. ‘Ramazan abi de gelsin’ diyorlar. Kahvaltıya bekliyoruz’ diyor. Kubat kırmıyor ve kahvaltıya katılıyor. Burada Çotuk’un yanında oturan Serdar Sertçelik’le tanışıyor. Çotuk kahvaltıdan sonra Kubat’a ‘İstanbul’a eğlenmeye gideceğiz. Sen de gel. Deniz kenarında rakı – balık yaparız’ diyor. Kubat önce reddediyor. Israrlar üzerine kabul ediyor. Aynı akşam üzeri yola çıkılıyor. Aracı Kubat kullanıyor. Bolu’da Highwah AVM’de mola veriyorlar. Sertçelik alışveriş yapıyor. Ardından bir tesiste yemek yiyorlar. Sertçelik bir TEKEL büfesinden yüklüce içki alıyor; yolda giderken içiyorlar. Sertçelik’i Şile’de indiriyorlar. Kubat ve Çotuk o gece geri dönüyor.

Avukat Burcu Aslan, Kubat’ın Sertçelik’i tanımadığını, Çotuk tarafından oyuna getirildiğini iddia ederek şunları söylüyor: ‘Serdar’ın ayağında elektronik kelepçesi ve alçı yokmuş. Hatta arama kaydı bulunmuyormuş. Bolu’da alışveriş yapıyorlar, tesiste yemek yiyorlar. Serdar büfeden alkol alıyor. Siz olsanız araması olduğunu düşünür müsünüz?’ Avukat Aslan aracın Kubat’a ait olduğunu ve üzerinde çakar bulunmadığını söylüyor.”

Yeni iddialar var: Kaplan dosyasındaki emniyet müdürleri tutuklandıYeni iddialar var: Kaplan dosyasındaki emniyet müdürleri tutuklandı

Tutuklanan polis müdürü 22 polisle korunuyormuş

T24 yazarı Tolga Şardan ise bugünkü yazısında Kaplan dosyası kapsamında gözaltına alınan sorgusunun ardından tutuklanan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ile Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın bulunduğu yedi şüpheli hakkındaki yeni gelişmeleri aktardı.

Şardan tutuklanan Murat Çelik’in 22 polisle korunduğunu, ayrıca zırhlı araca bindiğini belirtti.

Yazıda gizli tanık Serdar Sertçelik’in açıklamalarından sonra başlatılan adli soruşturmanın akıbetine değinildi.

Kaplan ve ekibine yönelik suç örgütü soruşturmasının ikinci ayağındaki kara para aklama iddiasıyla başlatılan adli soruşturmayı anlatan Şardan Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polislere rüşvet olarak verilen Rolex marka saatlerin sahte çıktığını ifade etti.

Yazının ilgili kısımları şöyle:

Yapılan üç ayrı kıymet tespitinde bir firma Rolex’lerin gerçek olduğunu, buna karşın iki firma sahte olduğunu ortaya koydu. Rolex’lerin sahte olduğunu ortaya koyan firmadan birinin aynı zamanda firmanın temsilcisi olduğunun altını çizeyim.

Bu konuda görüşüne başvurduğum bir kaynak gerçek Rolex’lerin her birinin ortalama fiyatının yaklaşık 20 bin dolar, gerçeğine çok yakın sahtelerinin fiyatı ise yaklaşık 200 dolar olduğunu söyledi.

Her üç firmanın verdiği raporlar soruşturma dosyasına girdi.

İşin bir diğer boyutu da en az bu durum kadar ilginç.

Bu noktada Ayhan Bora Kaplan’ın kendisiyle bağlantılı olduğu aralarında polisler ve adliye mensuplarının yer aldığı kimi kamu görevlilerine Rolex marka saat verdiği biliniyor.

Şimdi rüşvet kapsamında verilen saatlerin gerçek olup olmadığı tartışma konusu olacak doğal olarak.

Gizli tanık İtalya’da mı?

Yaşanan sürecin önemli ismi gizli tanık Serdar Sertçelik’in nerede olduğu konusu gündemde.

Polis müdürü Şevket Demircan’la yaptığı konuşmalarla tanınan Sertçelik’le ilgili Dubai’de olduğu iddiası var.

Kimi kaynaklarca da Avrupa’da olduğu ifade ediliyor.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı sıfatıyla bir dönem partide görev alan ve MHP’li kimliğiyle öne çıkan Ramazan Kubat’ın desteğiyle Sertçelik’in Edirne’den yurtdışına çıktığı öne sürülüyor.

Tutuklanan Kubat’ın “çakarlı araç”la Şile’den Edirne’ye götürdüğü iddialar arasında.

Görüştüğüm kaynaklar ise bu konuda farklı bilgiye sahip.

Emniyet’ten görüştüğüm üst düzey bir isim Sertçelik’in İtalya’nın kuzey bölgesinde olduğunun saptandığını ifade etti. Aynı yetkili Sertçelik’in İtalya’da faaliyetlerini yürüten Barış Boyun suç örgütünün kontrolünde bulunduğu bilgisinin elde edildiğini kaydetti.

Bu aşamada yine önemli bir durum tespiti yapmak gerekiyor.

Bir süredir İstanbul’da motosikletli eylem timleriyle silahlı saldırılarıyla tanınan Barış Boyun grubunun acaba hangi siyasiyle bağı var?

22 korumalı polis müdürü

Bir başka taze bilgi.

Hakkında başlatılan adli soruşturma çerçevesinde tutuklanan Eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik’in adeta bir koruma ordusu tarafından korunduğu ortaya çıktı.

Otomobil alım satımı yapan oğluna da savcılıkça verilen karar doğrultusunda koruma verilmesini sağlayan Çelik’in tam 22 korumayla görev yaptığı anlaşıldı.

Çelik’in ayrıca zırhlı bir araca bindiği tespit edildi.

Çelik’in görevden alınmasıyla ortaya çıkan bu durum yeni görevlendirme sonrasında iptal edildi.

Eski müdürün korumasında görev alan Özel Harekatçı polisler tekrar şubelerine gönderildi.

Doğrusunu isterseniz, Diyarbakır’da 2001’de şehit edilen Ali Gaffar Okkan bile beş koruma ile görev yaptı.

Çelik’in korunması için 22 polisin görevlendirilmesi sırasında Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç’in nasıl onay verdiği merak konusu haliyle.

Kaplan davasında duruşma salonu karıştı: 'Yerlikaya’ya güvendim o yüzden buradayım'Kaplan davasında duruşma salonu karıştı: ‘Yerlikaya’ya güvendim o yüzden buradayım’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.