Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyeti onlar kutluyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ncü yılı Türkiye'nin dört bir yanında, çiftçiden öğrenciye kadar birçok vatandaş tarafından farklı temalarla kutlanıyor.

Gündem 28 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Merzifon’daki Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı personeli helikopterle arama-kurtarma görevinden dönerken tarlasına traktörüyle ‘Cumhuriyet’ yazan çiftçiyi fark etti. Hava Kuvvetleri personeli helikopter ile tarlanın üzerinde birkaç tur attıp çiftçiyi ve tarlada oluşturduğu yazıyı görüntüledi.

 

Milli Savunma Bakanlığı tarlasına ‘Cumhuriyet’ yazarak Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlayan çiftçinin videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Açıklamada “Merzifon’daki 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı personelimiz, helikopterle arama-kurtarma görevinden dönerken eşsiz bir manzarayla karşılaşmış. Amasyalı bir çiftçimizin traktörle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını tarlasına yazdığını görünce o anları görüntülemiş. Cumhuriyet sevgisini tarlasına yazacak kadar devlet ve millet sevdalısı çiftçimizi yürekten selamlıyoruz” dendi.

Öğrenciler sokakta gazete dağıttı: ‘Yazıyor, Cumhuriyet’in ilan edileceği yazıyor’

Sivas’ta ise ilkokul öğrencileri 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet’in ilan edildiğini duyuran gazete hazırlayıp ‘Yazıyor, Cumhuriyet’in ilan edileceği yazıyor’ sloganıyla vatandaşlara dağıttı.

Kent merkezindeki Kızılırmak İlkokulu 1/E sınıfı öğrencileri Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet’in ilan edildiğini duyuran gazete hazırladı.

Çoğaltılan gazeteler Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Yazıyor, Cumhuriyet’in ilan edileceği yazıyor’ sloganı ile vatandaşa dağıtıldı. Miniklerin hazırladığı gazeteye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kızılırmak İlkokulu Müdürü Yıldıran Yıldırım “1-E sınıfımızın yapmış olduğu etkinliği tanıttık. Çıkardığımız gazeteyi vatandaşlara ve esnafa dağıttık. 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında okulumuzda farklı etkinlikler yaptık. Etkinliklerimizden birisi de farkındalık oluşması için gazete çıkarmaktı. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet’in ilk 100 yüzyılının muhasebesi: Eğitim ve sağlıkta kullanılan, kullanılmayan tercihlerCumhuriyet’in ilk 100 yüzyılının muhasebesi: Eğitim ve sağlıkta kullanılan, kullanılmayan tercihler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.