Bir gün yumuşak bir gün sert: Akşener’den CHP salvoları

Yerel seçimlere ittifak yapmadan gitmeyi tercih ettiği için istifalarla kan kaybeden İYİ Parti’de genel başkan Akşener bir gün önce “Her yeri alın da görelim” diye çattığı CHP için dün “CHP’ye laf etmiyoruz. Kendimizi tartıyoruz” dedi.

Siyaset 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlere 2.5 aydan az kaldı ama İYİ Parti Mayıs 2023 seçimlerinde ittifak kurduğu CHP’ye karşı tavrını hâlâ netleştiremedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için ‘korkaklar’ demiş, bir gün önce yaptığı konuşmada ise iktidar bloğuyla aynı yerden CHP’yi DEM parti ile işbirliği yapmakla suçlamıştı.

Akşener dün ise söylemini biraz yumuşatmayı tercih etti.

‘Kabul etmiyoruz kardeşim’

Partisinin belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını ilan etmek üzere Sivas’a gelen Akşener Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada İYİ Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’a destek istedi.

Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ın manda ve himayeyi kabul etmeyen önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Akşener “Sivas o gün ‘Manda ve himaye kabul edilemez’ diyerek bugünleri sağlayan şehirdir. Onun için benim için burası çok önemli, çok heyecanlıyım. İYİ Parti’ye de şöyle bir soru soruluyor, ‘Manda ve himayeyi kabul eder misin?’ Etmiyoruz kardeşim” diye konuştu.

‘CHP ile el sıkıştık ama başaramadık’

Seçimlerle ilgili birey olarak pek çok hakaret işittiğini belirten Akşener şunları kaydetti:

“Pek çok çirkinlikle karşılaştım, pek çok iftiraya uğradım. Her ağzını açan benimle ilgili konuşuyor. İki kelime çok önemlidir, gerçek değilse şerefsizliktir. Biri mahremini bilirim kelimesi, biri sırlarına vakıfım kelimesi. Eğer bu iki mahrem ve sır kelimelerinin karşılığı yoksa bunu ima eden, söyleyen herkes şerefsiz oğlu şerefsizdir. Bunu niye söyledim, kızdığım için söylemedim, asabileşmedim. Konumuz o değil, söylemeye çalıştığım şey, bütün bunlar söyleniyor. Niye biliyor musunuz? CHP ile el sıkıştığımız için.

CHP ile el sıkıştık, başaramadık. Biz şu ana kadar CHP’ye laf etmiyoruz, seçilmiş belediye başkanlarına laf etmiyoruz, hakaret etmiyoruz. Sadece bir risk alarak biz şu anda tartılıyoruz. Başarırsak hepimizin, inşallah başaracağız. Başaramazsak onun bedeli benimdir. Ben kellemi ortaya koydum diyorum, seçmen ya tekme atacak ya da oturup benim kafamı yeniden yerine koyacaksınız. Türkiye’min yoluna baş koydum. Sonuç itibariyle o bedeli ödemeye hazırım, gönüllüyüm. Bu hür ve müstakil olmanın Türkiye’ye faydası olacağına inanmak demek. Sıkışmışlığın kırılmasının size fayda sağlayacağına inanmak demek. Herhangi bir siyasi yapıyla herhangi bir pis pazarlığın içine girmemek demek.”

‘Eski cinayetler mertçeydi’

Akşener konuşmasının ardından partisinin il ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

Programa BBP’nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile partililer katıldı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve kızı ile yaşadığı bir anı anlatan Meral Akşener’in “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözleri dikkat çekti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.