CHP’nin ilçe binasına yazılan yazı polisleri harekete geçirdi
CHP ile DEM Parti görüşmesinin ardından Özel ve Bakırhan ortak açıklama yaptı. İki lider de kayyım politikasına tepki gösterdi ve halkın bu tutumdan rahatsız olduğu belirtildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi. CHP Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeye CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ile Gökçe Gökçen eşlik etti. Fotoğraf çekiminin ardından görüşme başladı. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısının düzenlendi.
Bakırhan, şunları söyledi:
“Kayyım, yönetim biçimine doğru ilerliyor. Bu mesele sadece DEM Parti’nin değil, hepimizin meselesidir. Yasal düzenlemeler yapılarak bu kayyım sorunundan kurtulur.”
Toplantının ardından DEM Parti Eş Başkanlarına yöneltilen “Adalet Bakanlığı İmralı ziyaretine izin verdi mi?” sorusunu yanıtlayan Bakırhan, henüz bir dönüş gelmediğini ifade etti.
Özgür Özel ise şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye genelinden ilk günler yaratılan algının oldukça değiştiğini ve anket değerlendirmelerinde kayyım atamanın hoş karşılanmadığını hep birlikte görüyoruz. Bu günlerde Meclis’teki 10 muhalefet partisi bir araya geldi ve kanun teklifi verdi. Yargı süreci tamamlanmamış olanlar için yargı süreci işler. Ama görevine devam eder.”
Özel, bir gazetecinin Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle kendisi hakkında başlatılan soruşturmaya yönelik sorusunu yanıtladı. Özel, şu ifadeleri kullandı:
“Kendisine göreviyle ilgili hakaret ettiğimi söylüyor. Sabahın köründe bir eve gitmek senin görevin mi? Öyle aynayla konuşan başsavcıdan bize de kendisine de faydası yok.”
Özgür Özel, MHP’li Feti Yıldız’ın kayyım düzenlemesinin düzenlemesi açıklamasını ‘kıymetli’ bulduklarını belirterek AK Parti’ye bir çağrıda bulundu:
“Yeni kayyım adımlarının milletin vicdanında yeri yok. Yasal çalışmayı 9’unda görüşmeye başlayıp, Meclis bütçe görüşmelerine girmeden önce yapabiliriz. Geçen hafta muhalefetin attığı bu adıma AKP’nin olumlu adımını bekliyoruz. MHP’den ayrışmayan bir adım bekliyoruz.”
Özel, Kürt sorunun çözümü tartışmalarına ilişkin ise “Biz şeffaf, samimi bir sürecin yönetilmesini sürecin de Meclis’te görüşülmesi gerektiğini söyledim. Şehit ailelerinin ve gazilerin de sürece dahil olmasını söylemiştim ama bunu siyasete alet edilmesini siyasi menfaatlere dönüştürülmesine yönelik hakkımızı helal etmeyiz dediler” dedi.