Kırklareli’de sel felaketi: İki kişi hayatını kaybetti

Kırklareli'yi vuran sel felaketinde iki kişi hayatını kaybetti. Ormanda kaybolan 4 kişi ise kurtarıldı. Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün kaybolan 1'i çocuk 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Çevre 6 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İç Anadolu ve Orta Karadeniz’in selle mücadelesi sürüyor. Kırklareli de selin vurduğu illerden biri oldu. Demirköy ilçesinde dün sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesini su altında bıraktı ve dereler de taştı. Bir turizm tesisinde bulunan çok sayıdaki bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi. Bölgeye sevk edilen AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler turizm tesiste kalan bazı tatilcilerden haber alınamaması üzerine aramalara başladı.

Sel nedeniyle kaybolan bir kız çocuğu kurtarıldı.

Bölgede ormanda mahsur kalan 2 kişi, ekiplerce kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici de AFAD botuna binerek çalışmaları koordine etti. AFAD Başkanı Okay Memiş de bölgeye geldi.

İlerleyen saatlerde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede ekipler, biri kız çocuğu biri erkek yetişkin 2 kişiyi daha kurtardı. Arama çalışmaları havadan da yürütülüyor.

Sel felaketi nedeniyle arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yağış nedeniyle Değirmen Deresi’nden taşan suların Demirköy ile İğneada’yı birbirine bağlayan kara yolundan akması nedeniyle trafiğe kapatılan yol kontrollü şekilde trafiğe açıldı. Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “5 vatandaşımız kayıp, onları arama çalışmaları devam etmekte. Kayıplardan birinin 4 yaşında çocuk olduğu söyleniyor” dedi.

Akşam saatlerinde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca acı haberi duyurdu. Demirköy’ün Sisli Vadi mevkiinde iki kişinin hayatını kaybettiğini, üç kişinin de yaralı olduğunu söyledi.

Önceki gün Aksaray, Nevşehir ve Samsun’da da sel nedeniyle yoğun çalışmalar vardı. Nevşehir’de sele kapılıp sürüklenen 2 kişi ölmüştü. Aksaray’da ise bir kadın yaşamını yitirirken annesinin kucağından düşen 3 aylık Asel bebek suya karışıp kaybolmuştu. Samsun’da ise mahsur kalan çok sayıda vatandaş ekipler tarafından kurtarılmıştı.

Sel yolları tıkadı, arabaları sürükledi: 3 kişi öldü; 1 bebek annesinin kucağından düşüp suya kapıldıSel yolları tıkadı, arabaları sürükledi: 3 kişi öldü; 1 bebek annesinin kucağından düşüp suya kapıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.