Kırmızı bültenle aranan Avusturyalı uyuşturucu kaçakçısı Kırıkkale’de yakalandı

Kırıkkale'de Interpol tarafından kırmızı bülten ile aranan Avusturyalı uyuşturucu kaçakçısı H.B yakalandı.

Gündem 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Kırmızı bültenle aranan Avusturyalı yakalandı.

Türkiye, son senelerde uluslararası toplumda kırmızı bültenle aranan kişilerin rahatça kalabildiği bir ülke durumuna gelmişti. Bunun arkasında geniş ve zor kontrol edilen sınırlar, sığınmacı krizi ve bunun yarattığı ‘anonim’ kalma imkanı ve yerel destek ağları gibi çeşitli faktörler var. Ancak özellikle ekonomi yönetiminin yabancı yatırımcıları çekmek için “gri listeden” çıkma çabası bu kişilere yönelik operasyonları artırdı.

Gri liste, FATF tarafından kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelede yetersiz kalan ülkeleri belirlemek amacıyla oluşturulan bir liste niteliği taşıyor. Kuruluş, ülkelerle bu alandaki eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yapıyor.

Nihayetinde Türkiye geçen aylarda gri listeden çıktı. Kırmızı bültenle arananlara yönelik operasyonlar ise sürüyor.

Günlük 'kırmızı bülten' raporu: 34 IŞİD'li, bir uyuşturucu baronu yakalandı!Günlük ‘kırmızı bülten’ raporu: 34 IŞİD’li, bir uyuşturucu baronu yakalandı!

Interpol tarafından uyuşturucu madde ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan Avusturya vatandaşı Kırıkkale’de yakalandı.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde arananların yakalanmasına yönelik çalışma yürütüldü.

Bu kapsamda Narkotik Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları şubeleri ekipleri, Avusturya’da uyuşturucu madde ticareti suçundan Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan H.C’yi Kırıkkale’de yakaladı.

H.C, emniyetteki işlemlerinin ardından Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Firari Levent Göktaş için kırmızı bülten çıktıFirari Levent Göktaş için kırmızı bülten çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.