Günlük ‘kırmızı bülten’ raporu: 34 IŞİD’li, bir uyuşturucu baronu yakalandı!

Bakan Yerlikaya kırmızı bültenle aranan bir uyuşturucu karteli liderinin Kağıthane'de yakalandığını duyurdu. Ayrıca yedi ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla hakkında kırmızı bülten ve difüzyon mesajı olan 34 IŞİD'li de gözaltına alındı.

Gündem 3 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
(Temsili fotoğraf)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya KAFES-35 operasyonu kapsamında yedi ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini duyurdu. Operasyon Türkiye’de bulunan ve haklarında Interpol tarafından uluslararası terörizmle mücadele kapsamında terör örgütü IŞİD ve çatışma bölgeleriyle bağlantılı diğer terör örgütleri içinde faaliyet göstermeleri nedeniyle kırmızı bülten ve difüzyon (acil yakalama mesajı) mesajı yayımlanan şüphelilere yönelikti.

Baskınlarda İstanbul’da kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla aranan 13, Kocaeli’de kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla aranan 9, Yalova’da kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla 8, Kayseri’de difüzyon mesajıyla aranan 1, Bursa, Düzce ve Yozgat’ta kırmızı bültenle aranan 1 şüpheli yakalandı. Ayrıca aramalarda sayısı açıklanmaya ruhsatsız tabancalar ve çok miktarda döviz ele geçirildi.

19 günde kırmızı bültenle aranan 114 kişi yakalanmıştı

Kırmızı bültenle arananlara yapılan baskınlar artık Türkiye’nin alışkın olduğu haberler haline geldi. Çünkü iki hafta önce Yerlikaya 13 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 12 ülkenin kırmızı bültenle aradığı 42 kişinin yakalandığını duyurmuştu. Bununla birlikte yılbaşından bu yana kırmızı bültenle aranan 114 kişi yakalanmış olmuştu. Söz konusu operasyonlar KAFES-31 kapsamındaydı. Yerlikaya 19 Ocak’taki sosyal medya paylaşımında “1 Ocak 2024 tarihinden bu yana, bugün yapılan Kafes Operasyonları ile birlikte Kırmızı Bültenle aranan 114 şahıs yakalandı” demişti.

Bundan hemen sonra Interpol tarafından ‘Uluslararası organize suç örgütüne üye olma- kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ ve ‘yolsuzluk’ suçlarından kırmızı bültenle aranan Kazakistan uyruklu O.O. da İzmir’de yakalanmıştı. Konuyla ilgili haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kırmızı bültenle aranan Kartel lideri Kağıthane’den çıktı

Öte yandan Yerlikaya bugün bir de uyuşturucu madde kartelinin elebaşı olan Rawi Ali Qureshi’nin İstanbul’daki KARTEL-5 operasyonuyla yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, kartel liderinin Hollanda tarafından Interpol kırmızı bülteniyle ‘uyuşturucu madde ticareti’ suçundan uluslararası seviyede arandığını da belirtti.

İstanbul Kağıthane’de yakalanan Rawi Ali Qureshi’nin “Hollanda ‘da uyuşturucu ticareti ve ithalatında dünya çapında önemli bir rol oynadığı, dünyanın birçok ülkesinde geniş bir suç ağına sahip olduğu ve bunu büyük miktarlarda kokain ithal etmek amacıyla nakliye hatları kurduğu, Hollanda’ya gemi, sürat tekneleri ve havayoluyla toplam 6 Ton uyuşturucu madde sevkiyatı yaptığı, uyuşturucu madde için depolama tesislerini organize ettiği ve uyuşturucu maddelerin finansörlüğünü yaptığının saptandığı bildirildi.

 

12 ülkenin kırmızı bültenle aradığı 42 kişi Türkiye’de yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.