Kırmızı bültenli suçlular zincirinde son perde: Fuhuş patroniçesi Çanakkale’de yakalandı

Interpol (Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı) tarafından ''cinsel amaçlı insan ticareti yapmak'' suçundan kırmızı bültenle aranan Özbekistan uyruklu Nilufar Mirxanova, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yakalandı.

Gündem 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

‘Madame Claude” lakaplı Özbekistan uyruklu Nilufar Mirxanova (40), Çanakkale’de kaldığı evde yakalandı.
İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, ”cinsel amaçlı insan ticareti yapmak” suçundan kırmızı bültenle aranan Özbekistan uyruklu Nilufar Mirxanova’nın Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.
Ekipler ilk olarak Mirxanova’yı teknik ve fiziki takibe aldı. Mirxanova’nın Rusya, Belarus, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbeskistan uyruklu çok sayıda kadını yasa dışı yollarla Türkiye’ye sokarak aracılar vasıtasıyla genelevlere yerleştirdiği belirlendi.

‘Düğünümüz olacaktı, şaşkınım’

Sabah gazetesinin haberine göre, Nilufar Mirxanova’nın 15 gün önce Küçükkuyu Belediyesi Nikah Sarayı’nda sahte belgelerle esnaflık yapan M.Ş. ile oturum alabilmek için evlendiği ortaya çıktı. Habere göre M.Ş., “Uzun süredir beraberdik. Bana Özbekistan’da ifadeye gitmediği için arandığını söylemişti. Ama detaylı bir şey anlatmadı. Şaşkınım. Kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum. Yazın da düğünümüz olacaktı. Bir yanlış anlaşılmanın olduğuna inanıyorum ” dedi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliye’ye sevk edilen Nilufar Mirxanova, Özbekistan’a gönderildi.

13 baron yakalanmıştı

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı görevine gelmesinin ardından özellikle Interpol tarafından arama kararı olan baronlara dair operasyonlar hız kazandı. Yerlikaya göre geldikten sonra 13 baron yakalandı.

Baronların isimleri şöyle:

Muhuannad Aloqlah, Shaun Monaghan, Mohammed Zakir Mıah, Nenad Petrak, Duax Ngakuru, Hakan Ayık, Maximillian Rıvkın (Cem Cansu), Necmi Saki, Josef Konrad, Danıel Alexander Muller, Christijan Palic, Dritan Rexhepi.

Sakarya’da fuhuş operasyonu: 61 kadından 4'ünde HIV virüsü çıktı  Sakarya’da fuhuş operasyonu: 61 kadından 4’ünde HIV virüsü çıktı  

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.