Kırmızı Bültenle arananlara kafes operasyonu

Polonya'da uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan Thomas Josef Konrad Antalya’da; Almanya’da aranan Daniel Alexander Muller ve Çinli Jinking Peng İstanbul’da gözaltına alındı.

Gündem 19 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ikisi hakkında Kırmızı Bülten bulunan, biri Interpol tarafından difüzyon (acil yakalama) mesajı ile aranan üç suç örgütü yöneticisinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şüphelilerin Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde güvenlik güçlerince Alanya ve İstanbul’da düzenlenen Kafes-21 Operasyonu’nda gözaltına alındığını belirtti.
Yerlikaya emniyet güçlerince Antalya’nın Alanya ilçesinde gözaltına alınan Thomas Josef Konrad’ın “Kırmızı Bültenle arandığını, Polonya’da uyuşturucu ticareti yaptığını, Fas’tan İtalya ve İspanya’ya yüklü miktarlarda getirdikleri uyuşturucu maddeleri bu ülkelerden daha düşük miktarlarda diğer Avrupa ülkelerine sevk eden organize suç örgütünün elebaşı olduğunu” kaydetti.

Bakan Yerlikaya hakkında Kırmızı Bülten bulunan ve Çin’de “dolandırıcılık ve yasadışı örgüt faaliyetleri” suçundan aranan Jinking Peng’in İstanbul’un Fatih ilçesinde yakalandığını açıkladı.

Difüzyon mesajı ile aranan Daniel Alexander Muller’in de Almanya’da bir ton kokainin ele geçirildiği operasyonun firari şüphelisi olarak arandığını ve İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde gözaltına alındığını aktardı.

Geçen haftaki operasyonda da Interpol kırmızı bültenle aranan ve Belçika’da ülke genelinde uyuşturucu dağıtımı organize etmekle suçlanan İngiltere vatandaşı Mohammed Zakir Miah İstanbul Büyükçekmece’de, Kırmızı Bülten’le Vietnam’da ağır yaralama suçuyla aranan Çinli Chen Xuefeng de Bağcılar’da gözaltına alınmıştı.

Kafes-18 operasyonunda 257 kişi yakalandıKafes-18 operasyonunda 257 kişi yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.