Kafes operasyonunda yeni adım: Sekiz ilde Bulutlar Çetesi’ne baskın

Kafes operasyonu kapsamında organize suç örgütlerine yönelik baskınlar sürüyor. Sekiz ildeki operasyonlarda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Gündem 14 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya organize suçlarla mücadele kapsamında sekiz ilde operasyon düzenlendiğini duyurdu. Kafes adlı operasyon kapsamında Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Antalya, İstanbul, Hatay, Samsun ve Kars’ta belirlenen adreslere eşzamanlı baskın düzenlendi. 25 şüpheli gözaltına alınırken dokuz ruhsatsız silah ele geçirildi. Bakan Yerlikaya operasyonlar sonucunda Bulutlar Çetesi’nin çökertildiğini duyurdu.

Şüphelilerin “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamında kasten yaralama, nitelikli yağma, şantaj ve rüşvet suçlarını işlemek suretiyle eğlence mekanlarından sözde koruma ve güvenlik sağlama adı altında haksız kazanç sağladığı, örgüt üyelerinin eğlence mekanı kapılarında ve il genelinde birçok silahla yaralama eylemi gerçekleştirdiği, alacak verecek konularında sözde arabuluculuk yapmak suretiyle suç örgütüne maddi menfaat sağladığı, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları” tespit edildi.

Operasyonu düzenleyen polis ekiplerini tebrik eden Yerlikaya “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Hiçbiri yüce Türk adaletinden kaçamayacak. Şafak sökerken de gün batarken de her an enselerindeyiz” dedi.

307 şüpheli gözaltına alınmıştı

Geçen hafta da Kafes operasyonu yapılmış, yine organize suç örgütlerine yönelik o operasyon kapsamında 31 ilde belirlenen adreslere eşzamanlı baskın düzenlenmişti. 15 organize suç örgütü için harekete geçen polis ekipleri 307 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Terör ve organize suç örgütlerine tam saha pres: Üç operasyonda 474 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.