Kızlar çetesi 15 eve girip iki milyonluk hırsızlık yapmış

Adana’da en büyüğü 19 yaşındaki üç kız Mine A., Pınar G. ve L.G, 15 apartman dairesinden 2 milyon TL’lik hırsızlık yaptı. Kapılarını zorlayarak girdikleri evleri soyan kızlar çetesi Osmaniye’de yakalandı. Sorgularında suçlamaları reddeden şüpheliler mahkemeyi ikna edemedi ve tutuklandılar.

Gündem 7 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Adana’da yaşanan hırsızlık olayı artık “alışıldık” hale gelen bir yöntemle yapıldı. Daha önce de basına yansıyan benzer olaylarda yüzünü başörtüsü, gözlük, şapka gibi eşyalarla gizleyen kadınlar girdikleri evleri soymuştu.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde 15 ayrı apartman dairesinden yaklaşık 2 milyon TL değerinde ziynet eşyası ve para çalınmasıyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, Osmaniye’den gelen üç kadının, evlere çelik kapılarını zorlayarak girdiğini tespit etti. Olayların yaşandığı apartmandaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin, çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan 19 yaşındaki Mine A., 18 yaşındaki Pınar G. ile 17 yaşındaki L.G. olduğunu belirledi.

Bu da gözlüklü şapkalı kızlar çetesi: AranıyorlarBu da gözlüklü şapkalı kızlar çetesi: Aranıyorlar

Yüzlerini başörtüsü ile gizleyen şüpheliler, hırsızlık yaptığı bazı apartmanlara girip çıkarken güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerden, Mine A. ile yanındaki şüphelilerin, Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’ndeki bir apartmanın 5’inci katındaki daireden 400 bin liralık ziynet eşyası çaldığı saptandı. Mine A.’nın apartmandan çaldığı ziynet eşyalarını koyduğu poşetle çıktığı görüldü.

Bu tespitler üzerine harekete geçen ekipler, şüphelileri Osmaniye’deki evlerine yapılan baskında gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüpheliler, sorgularında, hırsızlık yapmadıklarını, güvenlik kamerası görüntülerindeki kişilerin kendileri olmadığını öne sürdü. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çaldıkları eşyalar bulunamadı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kızlar çetesinden iki milyonluk hırsızlık: TutuklandılarKızlar çetesinden iki milyonluk hırsızlık: Tutuklandılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.