Kocaeli Valisine göre devlet öğretmediği için ‘Kelime-i Tevhid’i bilmiyoruz

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz İstanbul'da Kelime-i Tevhid bayrağı açan kişinin yumruklanması için “Gençlerin Kelime-i Tevhidi bilmemesinin sorumlusu devlettir” paylaşımı yaptı.

Gündem 2 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul’da “Şehitlere rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet” yürüyüşü sonrasında Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Ege Akersoy isimli üniversite öğrencisi Kelime-i Tevhid bayrağı açan İsmail Aydemir’i yumrukladı. Saldırıda Aydemir’in yüzü kanlar içinde kalırken Akersoy gözaltına alındı ve tutuklandı. Birçok kişi Akersoy’un tutuklanması için “orantısız tedbir” yorumu yaptı.

Bilal Erdoğan 'Gazze' mitinginde: 'Sermaye sahipleri ayağını denk alsın'Bilal Erdoğan ‘Gazze’ mitinginde: ‘Sermaye sahipleri ayağını denk alsın’

Tartışmaya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yavuz “Müslümanım diyen gençlerimizin bir kısmının Kelime-i Şehadeti ve Kelime-i Tevhidi bilmemesinin sorumlusu siyasal sistem yani devlettir. Müslümanım diyen her bireye İslam Dininin temel prensipleri öğretilmelidir” dedi.

Yavuz’un paylaşımına çok sayıda yorum geldi. Kimi paylaşımı eleştirirken kimi kullanıcılar da destekledi.

Tevhid bayrağı taşıyan adama yumruk atan genç tutuklandıTevhid bayrağı taşıyan adama yumruk atan genç tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.