Kömür sobası yine can aldı: Anne öldü kızı komada

Konya'da kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Zübeyde Ay (53) yaşamını yitirdi, durumu ağır olan kızı Hümeyra Ay (19) ise tedavi altındaı.

Gündem 13 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Havaların soğumasıyla kabonmonoksit zehirlenmesi riski arttı.

Kış mevsiminin gelmesiyle karbonmonoksit zehirlenmeleri yeniden gündemde. Havalar özellikle geceleri çok soğuk. Vatandaşlar imkanları dahilinde ısınmanın yollarını arıyorlar. En ufak bir soğuk girebilecek her yer kapatılıyor. Üstüne bir de sobadan zehirli gaz çıkınca ölüm kaçınılmaz hale geliyor. Son örnek Konya Meram’dan. 53 yaşındaki Zübeyde Ay ile kızı 19 yaşındaki Hümeyra Ay ısınmak için yaktıkları kömür sobasından zehirlendiler.

Komşuları buldu

Komşuları haber alamayınca kilitli olmayan kapılarını açarak içeri girince, anne kızın yerde hareketsiz yattığını fark ettiler. Hemen sağlık ekiplerine haber verildi. Yapılan ilk kontrolde, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Zübeyde Ay’ın hayatını kaybettiği, kızı Hümeyra Ay’ın ise durumunun ağır olduğu belirlendi. Hümeyra Ay, Konya Şehir Hastanesine kaldırarak tedaviye aldı. Anne Zübeyde Ay’ın cenazesi ise evdeki incelemenin ardından otopsi için aynı hastanenin morguna götürüldü.

8'i çocuk 9 kişinin öldüğü yangının nedeni elektrikli soba; anne tedbir almadığı için kusurlu8’i çocuk 9 kişinin öldüğü yangının nedeni elektrikli soba; anne tedbir almadığı için kusurlu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.