Konteyner vahşetinde yeni detaylar: Sırtına kazınan harf, kırmızı reçeteli ilaçlar ve DNA izleri…

İstanbul'da çöp konteynerinde parçalara ayrılmış cesedi bulunan 79 yaşındaki Nihat Salih cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. Bilal D., Nihat Salih'i öldürmeden hemen önce kırmızı reçeteli ilaçlardan aldığı itiraf etti.

Gündem 2 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Pendik'teki konteyner vahşetinde hayatını kaybeden Nihat Salih cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı

İstanbul Pendik’te çöp konteynerlerinde 16 parçaya ayrılmış cesedi bulunan sekiz çocuk babası 79 yaşındaki Nihat Salih cinayetiyle ilgili yakın arkadaşı seyyar satıcı 39 yaşındaki Bilal D. “Kasten adam öldürme” suçundan tutuklandı.

Cinayet Büro polislerinin incelemelerinde cinayetin kan donduran detayları ortaya çıktı. Nihat Salih’in incelenen telefon kayıtlarında olay günü saat 12.58’te Bilal D. ile görüştüğü belirlendi. Bu görüşmeden 5 dakika sonra 13:03’te Nihat Salih’in Bilal D’nin evine giderken güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri bulundu.

Konteynerdeki ceset vahşetinde cinayet aleti ortaya çıktı: Baltada kurbanın DNA örneği varKonteynerdeki ceset vahşetinde cinayet aleti ortaya çıktı: Baltada kurbanın DNA örneği var

İncelemelerde Nihat Salih’in telefon sinyalinin saat 13.15’te kesildiği de saptandı. Kamera görüntülerinin devamında çöpe bir şeyler döken Bilal D’nin kovanın sapını peçete ile tuttuğu, kovayı boş bir alana attıktan sonra peçeteyi düşürdüğü, düşürdüğünü fark edince parmak izi bırakmamak için geri dönüp peçeteyi aldığı görüldü.

Saat 16:00 sıralarında polise haber verilmesinden iki saat sonra gözaltına alınan Bilal D. cinayeti işlemediğini öne sürdü. Nihat Salih’in sırtına bıçakla ‘M’ harfi kazındığı belirlenirken Bilal D’nin eşinin ismimin baş harfinin ‘M’ olması dikkat çekti.

Öte yandan Sabah’ın haberine göre Bilal D’nin uyuşturucu niteliğindeki kırmızı reçeteli ilaçlar sattığı ortaya çıktı. Cinayet suçlamasını reddeden Bilal D. Salih öldürülmeden hemen önce Salih’ten söz konusu ilaçlardan aldığını itiraf etti. Bilal D. ve Salih’in telefon görüşmesi kayıtları ve Salih’in telefonunun sinyalinin kesildiği saat göz önüne alındığında bu alışveriş Salih öldürülmeden dakikalar önce yaşandı. Kayıtlara göre 12.58’te Bilal D. Salih’i arayıp ilaç istedi. Salih 13:03’te Bilal D’nin evine giderken görüntülendi.

Cinayet Büro ekiplerinin tüm sorularına rağmen cinayeti inkar eden Bilal D’nin evinde balta, bıçak gibi kesici aletlere incelenmek üzere elkondu. Polis üstünde leke bulunan halı ve koltuk örtüsünü de alarak Kriminal Şube’ye gönderdi.

Adli Tıp morguna kaldırılan Nihat Salih’in cesedi üzerinde yapılan incelemede dil kemiğinin kırıldığı ve boğularak öldürüldüğü belirlendi. Kriminal laboratuvarında yapılan incelemede halı ve örtü üzerinde Nihat Salih’e ait DNA izleri bulundu.

Cinayeti işlediği kesinleşen Bilal D’nin İstanbul’a gelmeden önce çobanlık yaptığı ve babasının hayvan kesim yerinde çalıştığı belirlendi.

Bilal D’nin uyuşturucu kullanmak, hakaret, yaralama ve tehdit suçlarından beş suç kaydının olduğu, Nihat Salih’in ise 2006’da fuhuşa teşvik ve zorlamadan suç kaydının olduğu tespit edildi.

Konteyner cinayeti: Şüpheli reddediyor, kanıt bulunamıyorKonteyner cinayeti: Şüpheli reddediyor, kanıt bulunamıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.