Konteynerdeki bekçiye yorgun mermi isabet etti

Yalova'da bir iş yeri bekçisi gece saatlerinde nöbet tuttuğu konteynerde yorgun mermiyle vuruldu. Hafif yaralanan bekçi, "Bununla atlattık, daha da kötüsü olabilirdi" dedi.

Gündem 11 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yorgun mermi konteynerde nöbet tutan bekçiyi yaraladı.

Yalova-Bursa kara yolu üzerinde 7 Haziran günü bir hurda dükkanında bekçilik yapan İdris Fidan, televizyon izlediği sırada silah sesi duydu. Ses nedeniyle irkilen İdris Fidan, konteyner olan iş yerinin tavanına bakınca bir merminin deldiğini gördü. Yorgun mermi, İdris Fidan’ın başını sıyırıp koltuğun üzerine düşmüştü. Hafif yaralanan İdris Fidan, durumu hemen ekiplere bildirdi. İş yerinde inceleme yapan polis ekipleri, silahı ateşleyen kişiyi tespit etmek için çalışma başlattı.

“Tam sağ tarafıma kafamı sıyırarak yere sekmesi bir oldu zaten. Bununla atlattık, daha da kötüsü olabilirdi” diyen Fidan’ın ardından konuşan iş yeri sahibi Ercan Tosun, insanların düğünlerde, asker eğlencelerinde rastgele silah kullanmaması gerektiğini söyledi. Tosun, “Zevkine ateş etmiş, geldi bizim bekçimizin kafasına isabet etti, ofisimizin çatısını delerek. Ucuz atlattık, buna da şükür. İdris’in canı sağ, başka bir şeye de gerek yok zaten” diye konuştu.

Nöbet tutan bekçi yorgun mermi isabet etmeden önce televizyon izliyordu.

Öte yandan olay anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde koltukta oturarak televizyon izleyen İdris Fidan’ın, önce duyduğu ses üzerine irkildiği, ardından da başını sıyırıp geçen mermi nedeniyle başını tutarak bir anda ayağa kalktığı görüldü. Şoke olan Fidan’ın ne olduğunu anlamaya çalışarak odanın içinde dolaşması da görüntülere yansıdı.

Türkiye’de bireysel silahlanma konusu ise sürekli gündeme geliyor. EGM geçen yıl yaptığı açıklamada son 5 yılda ruhsatlı silah alımının azaldığını söyledi ve “Ülkemiz genelinde kamu görevlisi 244 bin 184, emekli kamu görevlisi 198 bin 428, can güvenliği 53 bin 312, meslek mensubu 131 bin 841 olmak üzere toplam 627 bin 765 taşıma ruhsatlı silah bulunmaktadır” bilgisi paylaşıldı. Ancak ülke genelinde kaç kişinin ruhsatsız silah taşıdığı bilinmiyor.

Silahlı saldırgana demir çubukla müdahale ettiSilahlı saldırgana demir çubukla müdahale etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.