Konya’da İsrail tepkisi: Hamburgercide sıra bekleyenlere saldırı

Konya'da bir grup İsrail'i protesto etmek için bir hamburgercinin önüne geldi. Burada sıra bekleyen vatandaşları taciz eden grup bir müşteriyi de dövdü.

Gündem 12 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Zincir hamburger restoranında bekleyenlere saldırdılar.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları tüm dünyada yankılanıyor. Türkiye’deyse bazı gruplar hamburger ve Starbucks’ta oturanlara saldırmayı huy edinmişti. Konuyla alakası olmayan vatandaşları dövme nedenleri İsrail şirketlerinden alışveriş yapmalarıydı.

Bunlara bir yenisi Konya’da eklendi. Bir alışveriş merkezindeki hamburgercide sıra bekleyen vatandaşlara bir grup ansızın saldırdı. Kimse ne olduğunu anlamadı, grubun kimlerden olduğu da bilinmiyor. Önce sözlü tacizde bulunan grup kendilerine cevap veren bir müşteriyi dövdü. Vatandaşa tekme ve yumruklarla, hatta ellerine geçirdikleri sandalyeyle saldırdılar.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırısının ardından başlayan Filistin İsrail savaşı Gazze’de katliama dönüşünce başlayan protestolara AK Parti Gençlik Kolları Starbucks’ta tepki göstermişti. 23 Ekim’de AK Parti Gençlik Kolları, ABD merkezli kahve tekeli Starbucks’ın Türkiye’deki mağazalarını “kapatma” eylemine başlamıştı.

Eylemde, üzerinde Filistin bayrağı motifli bulunan atkılar takan AKP’li gençler, Starbucks’ın şubelerinde topluca masalara oturuyordu.

Vatandaşların taciz edildiği anlar tepkilere neden olmuştu.

Starbucks protestolarında kimi zaman arbede de çıkıyordu. 13 Kasım’da Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Filistin bayraklarıyla ve sloganlarla İsrail’i protesto eden bir grup daha sonra Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde bulunan bir AVM’ye gitmişti. Burada bulunan bir kahve zincirini protesto eden grup, daha sonra masalarda oturanlara tepki göstermişti. Gruptan bir kişi, vatandaşların oturduğu masaya giderek içecekleri toplayıp çöpe atmıştı. Bu sırada masada bulunan içeceğini kucağına alan bir vatandaşın kahvesi de aynı kişi tarafından elinden alınarak yere fırlatılmıştı.

Fidan'dan Gazze mesajı: Ukrayna'da işgale karşı çıkanlar, İsrail işgaline direnmeyi suç sayıyorFidan’dan Gazze mesajı: Ukrayna’da işgale karşı çıkanlar, İsrail işgaline direnmeyi suç sayıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.