Konya’da yakalanan IŞİD’li terörist tanınmamak için saç ektirip protez göz takmış

Konya'da seçim günü saldırı planladıkları tespit edildikten sonra yakalanan IŞİD'li teröristin tanınmamak için protez göz taktırdığı ve saç ektirdiği belirlendi.

Gündem 1 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Konya’da seçim günü için eylem hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü IŞİD üyelerinin tutuklanan lideri A.H.’nin tanınmamak için saç ektirdiği ve çatışma bölgesinde kaybettiği bir gözünün yerine protez taktırdığı öğrenildi.

DHA’da yer alan habere göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD adına çatışma bölgelerinde eğitim görüp, tekrar Türkiye’ye dönen ve Konya’ya yerleşen A.H.’nin, kentte grup oluşturduğu ve 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için eylem hazırlığı yaptığını tespit etti.

Seçim günü saldırı planlayan IŞİD'lilere operasyon: İki kişi tutuklandı, dört kişi serbest kaldıSeçim günü saldırı planlayan IŞİD’lilere operasyon: İki kişi tutuklandı, dört kişi serbest kaldı

Polis ekiplerinin baskını sırasında şüpheli A.H’nin cep telefonunu gizlemeye çalıştığı, beşinci kattaki apartman dairesinin penceresinden bir alt kata attığı görüldü. A.H’nin cep telefonunu örgütün yöneticileriyle seçime yönelik saldırıyla ilgili yazışma ve görüşmeleri yapmak için kullandığı ve görüşmelerin tespit edilmemesi için pencereden attığı belirtildi.

Yapılan operasyonda, eylem hazırlığındaki A.H, Konya’da irtibat kurduğu ve Suriye’de IŞİD adına infaz gerçekleştirdiği iddia edilen H.E. ile bu kişilerle iletişimleri belirlenen Y.B, M.C, S.P. ve Z.D. gözaltına alınmış, A.H. ile H.E. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken biri adli kontrol ile toplam dört kişi de serbest kalmıştı.

IŞİD lideri 'örgüt içi çatışmadan' kaçıp Türkiye'ye geldi, terör saldırısı faili 5 saatte ülkeden çıkabildiIŞİD lideri ‘örgüt içi çatışmadan’ kaçıp Türkiye’ye geldi, terör saldırısı faili 5 saatte ülkeden çıkabildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.