Küçük kızlar da şiddet sarmalında: Altısı bir oldu, iki akranını feci şekilde dövdü

Marmaris’te henüz 14-15 yaşlarında olan altı kız yanlarına çağırdıkları iki kızı feci şekilde dövdü. Sosyal medyada paylaşılan dayak görüntülerine polis elkoydu, şiddet uygulayan kız çocukları ve aileleri hakkında yasal işlem başlatıldı.

Gündem 5 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kız çocuklarının dayak görüntülerinden anlar.

Trafikte, sokakta, televizyonda sürekli şiddet olaylarıyla karşılaşıyoruz. Her bir şiddet vakası domino etkisiyle bir diğerini tetikliyor. Toplumsal şiddet sarmalına dönen öfke kontrolü sorunu çocuklara da sirayet etmiş durumda.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir araya gelen altı kız çocuğu sevdikleri bir erkekten uzak durmasını istedikleri F.K. ve A.A. isimli kızları yanlarına çağırdı. Çağrılan yere gelen kızları adeta evire çevire döven altı kızı yanlarında bulunan bir erkek engellemek istese de başarılı olamadı. Şiddete uğrayan kızların şikayeti üzerine olay esnasında çekilen görüntüleri de ele geçiren polis ekipleri akranlarına şiddet uygulayan altı kız ve ailesi hakkında işlem başlattı.

Psikologlar uyardı: Akran zorbalığında fiziksel şiddet artıyorPsikologlar uyardı: Akran zorbalığında fiziksel şiddet artıyor

F.K. ve A.A. isimli kızlar ve aileleri tarafından yapılan şikayet üzerine başlatılan çalışmalarda diğer kızların uyguladıkları şiddeti kayda alıp sosyal medya hesaplarından paylaştıkları ortaya çıktı.

Görüntü kayıtları ile birlikte çalışma başlatan polis ekipleri zorbalık yapan tüm kızların kimliklerini ve adreslerini tespit etti. Şiddet uygulayan kızlar ve aileleri hakkında yasal işlem başlatıldığı öğrenilirken mağdur kızlar ve aileleri mahkemeye başvurdu.

Lisede akran zorbalığı: 'Çok güzel saçların varmış' diye dövdüLisede akran zorbalığı: ‘Çok güzel saçların varmış’ diye dövdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.