Kurdukları flört sitesiyle dolandırıcılık yaptılar: Evlilik paketi 50 bin lira

Diyarbakır ve İzmir’de insanları kurdukları sahte internet sitesi ve çağrı merkezi üzerinden 'arkadaşlık' ve 'evlilik' gibi vaatlerle dolandıranlara yönelik düzenlenen 'Makyaj' operasyonunda sekiz kişi gözaltına alındı ve tutuklandı.

Gündem 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bir ihbar üzerine, sahte internet sitesi ve çağrı merkezi kurup evlilik, arkadaşlık gibi vaatlerle para alarak dolandıran şüphelileri tespit etti. Bunu Asayiş Şube Müdürü Süheyl Zaim örnekleriyle anlattı, Zaim İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın direktifleriyle ‘Suçla sinerjik mücadele’ projesi başlatıldığını söyledi. “Bütün polislerimiz, vatandaşlarımız ve hep birlikte ortak enerji kolektif güç anlayışıyla suçla mücadele ediyoruz. Siber dolandırıcılara karşı sinerjik mücadele kapsamında ‘Makyaj’ operasyonu yaptık. İki aylık teknik takip neticesinde Diyarbakır merkezli çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldık. İnternette sahte arkadaşlık ve çöp çatan siteleri kurarak vatandaşlarımızı mağdur ediyorlar. Çeşitli bahaneler ile sözde buluşma öncesi para talep ediyorlar. Telefonda sohbet, akşam yemeği, tatil seçenekleri olduğunu söyleyerek tarife sunuyorlar. Vatandaşları bu sanal dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyoruz” dedi.

Evlilik paketi 50 bin lira

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ da canlı yayında  olayın ayrıntılarını aktardı:

“Bir flört sitesi kuruyor çete üyeleri, kod isimlerle fotoğraf koyup ‘Bu kızlarla tanışmak isterseniz form doldurun’ diyorlar. Sitelerinde kampanya yapıyorlar. İnandırdıkları erkeklere form doldurtuyor, özelliklerini yazıyorlar. Çetenin diğer üyeleri devreye giriyor. Arkadaşlık paketleri yapmışlar. Sadece akşam yemeği için birini davet etmek istiyorsanız 5 bin TL, hafta sonu arkadaşlığı paketi 10 bin TL, tatil arkadaşlığı ise 20 bin TL. Evlilik paketi de var. Bunun fiyatı da 50 bin TL.”

Türkiye'de flört etmenin aylık maliyeti 4 bin TL'yi aştıTürkiye’de flört etmenin aylık maliyeti 4 bin TL’yi aştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.