Kuzey Irak’tan acı haber: Bir şehit, iki yaralı

Irak'ın kuzeyinde teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu Uzman Çavuş Kadir Dingil şehit oldu, iki asker yaralandı. 12 Ocak'ta Kuzey Irak'taki üs bölgesine sızmaya çalışan terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 9 asker şehit olmuştu.

Gündem 3 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Irak’ın kuzeyinden şehit haberi geldi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucunda Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil’in şehit olduğu, iki askerin de yaralandığı bildirildi.

12 Ocak’ta da Kuzey Irak’taki üs bölgesine sızmaya çalışan terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 9 asker şehit olmuştu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Irak Kuzeyi harekat bölgesinde 3 Şubat 2024 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil için başsağlığı mesajı yayımladı.

Türkiye yasta: Pençe-Kilit Harekatı şehitlerine son görevTürkiye yasta: Pençe-Kilit Harekatı şehitlerine son görev

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.